Alles over de rol als Vertrouwenspersoon in één praktische incompany training.

Naast onze basistraining en onze geaccrediteerde opleiding Vertrouwenspersoon die op basis van open inschrijving zijn ingericht, bieden wij ook incompany trainingen aan. Afhankelijk van de behoefte verzorgen wij de training voor twee of meer Vertrouwenspersonen van jouw organisatie. Maatwerk, waarbij jouw organisatie centraal staat!

Chantal Goossens is Vertrouwenspersoon en trainer bij HLB Witlox Van den Boomen.

Chantal Goossens

Vertrouwenspersoon en trainer

In de incompany training Vertrouwenspersoon komt het volgende aan bod.

Uiteraard bieden we bij de incompany training maatwerk. We richten de training dus op basis van jullie wensen en organisatie specifiek in. Onderstaande onderwerpen komen standaard aan bod:

 • Uitleg over psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en ongewenste omgangsvormen en/of integriteit en misstanden
 • De rol en scope van de Vertrouwenspersoon
 • Belangrijke do’s en don’ts in de rol van Vertrouwenspersoon
 • Wet- en regelgeving, organisatorische kaders, spelregels en aandachtspunten
  Het voeren van gesprekken: de start, kern en afronding & gesprekstechnieken en -modellen (ook algemene gesprekstechnieken zoals luisteren, samenvatten en doorvragen)
 • Instrumentarium, mogelijke oplossingen en omgaan met emoties
 • Beleidsdocumenten en rapportages
 • Bekendheid van de rol van Vertrouwenspersoon binnen de organisatie
 • Een nadere onderlinge kennismaking tussen de Vertrouwenspersonen (indien wenselijk)

De trainers.

Chantal Goosens_Gecertificeerd Vertrouwenspersoon en trainer.

Chantal Goossens

Vertrouwenspersoon en trainer.

"Het voelt goed om mensen op weg te helpen in hun - vaak nieuwe - rol van Vertrouwenspersoon. Het gezamenlijk doornemen van de kaders en do’s en don’ts van de rol van Vertrouwenspersoon is daarbij heel waardevol. Dit helpt de Vertrouwenspersonen om hun rol goed te kunnen vervullen en zichzelf binnen de organisatie te positioneren met de juiste wederzijdse verwachtingen."

Patrick stalpers

Patrick Stalpers

Trainer en coach

"In mijn rol als trainer zie ik het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de professionele ontwikkeling van Vertrouwenspersonen. Om ze middels nieuwe inzichten en gesprekstechnieken een solide basis mee te geven, zodat ze hun nieuwe rol direct invulling kunnen geven in de praktijk."

56%

van de medewerkers geeft aan dat er op het werk discriminerende grappen worden gemaakt.

Een prettige en veilige werkomgeving, daar heeft toch iedereen recht op?

WIst je dat 56% van de medewerkers aangeeft dat er discriminerende grappen worden gemaakt op de werkvloer? En dat 40% zich soms gediscrimineerd voelt door collega’s of de werkgever?* Om medewerkers die dat nodig hebben professioneel te kunnen ondersteunen, organiseren wij incompany trainingen Vertrouwenspersoon toegespitst op jouw organisatie. Een praktische en leerzame training voor de (toekomstige) Vertrouwenspersonen van jouw organisatie, waarbij we vooral inzoomen op het onderdeel 'ongewenste omgangsvormen' en we ook een uitstapje maken naar de onderdelen 'integriteit' en 'misstanden'. Dit alles gericht op jullie organisatie.

*Bron: www.personeelsnet.nl

Kosten incompany training.

De kosten van een incompany training zijn afhankelijk van de opzet en duur van de training. Dit is uiteraard maatwerk. Je kunt uitgaan van een grove indicatie van een totaalprijs tussen de € 3.750 en € 6.950. Graag gaan wij hierover verder met jouw organisatie in gesprek.

Chantal Goosens_400x400_color

Meer weten?

Bel mij terug

Waarom een Vertrouwenspersoon?

Als werkgever wil je jouw medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen, vooral wanneer zij het het hardst nodig hebben. Bovendien ben je vanuit de Arbeidsomstandighedenwet verplicht een beleid te voeren ter voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Denk hierbij aan:

 • Agressie en geweld
 • Seksuele intimidatie
 • Discriminatie
 • Pesten
 • Werkdruk

Medewerkers die hiermee te maken krijgen, moeten zich in hun werkomgeving veilig voelen om dergelijke zaken met een gerust hart te kunnen bespreken. Daarom adviseren wij je minimaal één Vertrouwenspersoon aan te stellen binnen jouw organisatie. Daarnaast kunnen medewerkers geconfronteerd worden met situaties waarin (mogelijk) sprake is van integriteit en/of misstanden. Hiervoor kan de Vertrouwenspersoon ook een contactpersoon zijn. Voor de Vertrouwenspersoon is het in ieder geval goed om te weten wat integriteit en misstanden zijn en hoe met dit soort meldingen kan worden omgegaan. Dit is onderdeel van onze incompany training. 

Externe vertrouwenspersoon

Aan het einde van de training ligt er een concreet plan hoe jullie de rol van Vertrouwenspersoon gaan invullen en bekendmaken binnen de organisatie. Wij zien een grote toegevoegde waarde als iemand vanuit HR of het management aanhaakt bij deze training. Een incompany training gegeven door één van onze trainers die vervolgens ook de rol van externe Vertrouwenspersoon gaat vervullen, zien wij als een mooie combinatie voor bedrijven die meerdere Vertrouwenspersonen gaan aanstellen.

Ben je juist op zoek naar een externe vertrouwenspersoon? Die rol kunnen we voor je vervullen. Neem voor meer informatie contact op met Chantal Goossens via chantal.goossens@hlb-wvdb.nl

 

Incompany training Vertrouwenspersoon voor jouw organisatie.

De incompany training Vertrouwenspersoon heeft een pragmatische insteek en deelnemers krijgen ter voorbereiding en als naslagwerk de ‘Gids voor Vertrouwenspersonen’ van Cor van Duinhoven. Na het volgen van de incompany training hebben de Vertrouwenspersonen van jouw organisatie de juiste handvatten om hun rol op een goede wijze te vervullen binnen jouw bedrijf. Na afloop ontvangen zij een certificaat als bewijs van deelname.

Wil je meer weten over deze incompany training voor jouw organisatie? Laat dan je gegevens achter, wij nemen dan binnen drie werkdagen telefonisch contact met je op.

Incompany training Vertrouwenspersoon

Vraag meer informatie aan.

Je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag op het door jou opgegeven e-mailadres.

triangle dark triangle light

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Wil je meer informatie over de training Vertrouwenspersoon of kan ik je ergens anders bij helpen? Laat het me gerust weten, ik help je graag verder.

Stel je vraag. Welke dan ook | HLB Witlox Van den Boomen