Alles over jouw rol als Vertrouwenspersoon in één praktische training.

In de Basistraining Vertrouwenspersoon krijg je als (toekomstig) Vertrouwenspersoon in anderhalve dag een helder beeld van wat er van je verwacht wordt in deze rol. Je leert hoe je de theorie in de praktijk kunt toepassen en krijgt handvatten voor doeltreffende gesprekstechnieken. Leerzaam en praktisch dus!

Lvv gecertificeerde vertrouwenspersoon
 
Chantal Goossens is Vertrouwenspersoon en trainer bij HLB Witlox Van den Boomen.

Chantal Goossens

Vertrouwenspersoon en trainer

In de Basistraining Vertrouwenspersoon komt het volgende aan bod:

 • Uitleg over psychosociale arbeidsbelasting (PSA) en ongewenste omgangsvormen
 • Een introductie van integriteit en misstanden
 • De rol en scope van de Vertrouwenspersoon
 • Wet- en regelgeving, organisatorische kaders, spelregels en aandachtspunten
 • Het voeren van gesprekken: de start, kern en afronding & gesprekstechnieken en -modellen (ook algemene gesprekstechnieken zoals luisteren, samenvatten en doorvragen)
 • Instrumentarium, mogelijke oplossingen en omgaan met emoties
 • Beleidsdocumenten en rapportages
 • Bekendheid van het beleid en de rol van Vertrouwenspersoon binnen de organisatie

De trainers.

Chantal Goosens_Gecertificeerd Vertrouwenspersoon en trainer.

Chantal Goossens

Vertrouwenspersoon en trainer

"Het voelt goed om mensen op weg te helpen in hun - vaak nieuwe - rol van Vertrouwenspersoon. Het gezamenlijk doornemen van de kaders en do’s en don'ts van de rol van Vertrouwenspersoon is daarbij heel waardevol. Dit helpt de Vertrouwenspersonen om hun rol goed te kunnen vervullen en zichzelf binnen de organisatie te positioneren met de juiste wederzijdse verwachtingen."

Patrick stalpers

Patrick Stalpers

Trainer en coach

"In mijn rol als trainer zie ik het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan de professionele ontwikkeling van Vertrouwenspersonen. Om ze middels nieuwe inzichten en gesprekstechnieken een solide basis mee te geven, zodat ze hun nieuwe rol direct invulling kunnen geven in de praktijk."

56%

van de medewerkers geeft aan dat er op het werk discriminerende grappen worden gemaakt.

Een prettige en veilige werkomgeving, daar heeft toch iedereen recht op?

Wist je dat 56% van de medewerkers aangeeft dat er discriminerende grappen worden gemaakt op de werkvloer? En dat 40% zich soms gediscrimineerd voelt door collega’s of de werkgever?* Om medewerkers die dat nodig hebben professioneel te kunnen ondersteunen, organiseren wij de Basistraining Vertrouwenspersoon. Een praktische en leerzame training van anderhalve dag voor de (toekomstige) Vertrouwenspersoon van jouw organisatie, waarbij we vooral inzoomen op het onderdeel 'ongewenste omgangsvormen' en we ook een uitstapje maken naar de onderdelen 'integriteit' en 'misstanden'.

*Bron: www.personeelsnet.nl

Waarom een Vertrouwenspersoon?

Als werkgever wil je jouw medewerkers zo goed mogelijk ondersteunen, vooral wanneer zij het het hardst nodig hebben. Bovendien ben je vanuit de Arbeidsomstandighedenwet verplicht een beleid te voeren ter voorkoming en beperking van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Denk hierbij aan:

 • Agressie en geweld
 • Seksuele intimidatie
 • Discriminatie
 • Pesten
 • Werkdruk

Medewerkers die hiermee te maken krijgen, moeten zich in hun werkomgeving veilig voelen om dergelijke zaken met een gerust hart te kunnen bespreken. Daarom adviseren wij je minimaal één Vertrouwenspersoon aan te stellen binnen jouw organisatie. Daarnaast kunnen medewerkers geconfronteerd worden met situaties waarin (mogelijk) sprake is van integriteit en/of misstanden. Hiervoor kan de Vertrouwenspersoon ook een contactpersoon zijn. Voor de Vertrouwenspersoon is het in ieder geval goed om te weten wat integriteit en misstanden zijn en hoe met dit soort meldingen kan worden omgegaan. Dit is onderdeel van onze basistraining. 

 

Externe Vertrouwenspersoon | HLB Witlox Van den Boomen

Externe Vertrouwenspersoon inzetten?

Ook die rol kunnen wij voor je vervullen. Mail Chantal voor meer informatie >>

Basistraining Vertrouwenspersoon: praktische informatie

triangle light
Dit kost de Basistraining Vertrouwenspersoon | HLB Witlox Van den Boomen.

Dit kost de basistraining.

De Basistraining Vertrouwenspersoon kost € 895 per persoon (excl. btw). Naslagwerk, catering en lunch op beide dagen zijn inbegrepen.

Let op: de training gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

Wil je graag als LVV gecertificeerd Vertrouwenspersoon aan de slag? Lees dan meer over onze vierdaagse opleiding Vertrouwenspersoon.

triangle light
Data en locatie van de Basistraining Vertrouwenspersoon | HLB Witlox Van den Boomen

Data en locatie.

Er staat vooralsnog geen volgende editie van de basistraining voor vertrouwenspersonen gepland. Wil je graag op de hoogte worden gehouden over eventuele volgende edities? Stuur dan een mail naar chantal.goossens@hlb-wvdb.nl.

triangle light
Werkgelukonderzoek

Incompany training.

Wil je meerdere Vertrouwenspersonen binnen jouw organisatie trainen? Dat kan. We verzorgen graag een incompany training toegespitst op jouw organisatie. Lees meer over de incompany training Vertrouwenspersoon.

Ben optimaal voorbereid op jouw rol als Vertrouwenspersoon.

De basistraining heeft een pragmatische insteek en als deelnemer krijg je ter voorbereiding en als naslagwerk de ‘Gids voor Vertrouwenspersonen’ van Cor van Duinhoven. Na het volgen van de basistraining heb je als Vertrouwenspersoon de juiste handvatten om jouw rol op een goede wijze te vervullen binnen jouw organisatie. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Basistraining Vertrouwenspersoon

Ja, meld je nu aan.

De bevestigingsmail ontvang je direct op het door jou opgegeven e-mailadres.

Voor jouw en onze gezondheid houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en wordt de locatie daar ook op ingericht. Heb je klachten als verkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheid? Neem dan 24 uur voor aanvang van de training telefonisch contact op met Chantal Goossens via +31 (0)162 32 20 00.

triangle dark triangle light

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Wil je meer informatie over de training Vertrouwenspersoon of kan ik je ergens anders bij helpen? Laat het me gerust weten, ik help je graag verder.

Stel je vraag. Welke dan ook | HLB Witlox Van den Boomen