Banner We R Asia 2

true

Klantverhaal

HLB Witlox Van den Boomen past bij de groeiambities van We R Asia

Jasper Delisse (1)

We R Asia brengt werelden samen

In 2007 klein begonnen en sindsdien maken ze elk jaar een aanzienlijke groei door. Jasper Delisse, eigenaar We R Asia, kijkt er naar uit om de komende periode verder te groeien. “We hebben een groeipad uitgestippeld voor onze toekomst. Zo gaan we in 2021 verder uitbreiden met een locatie in India. Tijdens onze zoektocht naar een zakelijke partner die ons ondersteunt in onze plannen, kwam HLB Witlox Van den Boomen op ons pad. HLB Witlox Van den Boomen denkt met ons mee om onze groeiambities waar te maken”.

We R Asia is gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen ze er samen met collega’s in China en Vietnam voor dat ze de juiste fabrikant voor elk product vinden. “Wij staan achter de ontwikkeling van producten in Europa, maar als het niet anders kan, helpen wij je om zo verantwoord en duurzaam mogelijk te produceren in Azië”, vertelt Jasper. “De klant staat bij ons altijd op nummer één. We begeleiden onze klanten in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Op deze manier kunnen ondernemers zorgeloos ondernemen. Van auto-onderdelen tot aan textiel en accessoires, wij kunnen alle productcategorieën bedienen. Daarbij stellen wij een hoge kwaliteitseis aan al onze producten. Deze kwaliteit zoeken wij ook in onze zakelijke partners”.

“HLB Witlox Van den Boomen denkt met ons mee om onze groeiambities waar te maken''.

Toegevoegde waarde

Jasper heeft Maarten Sijberts, bedrijfsadviseur bij HLB Witlox Van den Boomen, leren kennen tijdens een netwerkbijeenkomst van de Rabobank. “Ik zat toevallig aan tafel met Maarten en we hadden meteen een persoonlijke klik. Ik vind het enorm van toegevoegde waarde en onderscheidend dat HLB Witlox Van den Boomen werkt met bedrijfsadviseurs”. De bedrijfsadviseurs zijn bij HLB Witlox Van den Boomen de schakel tussen de klant en de rest van de organisatie. “Ik vind het geweldig dat het op deze manier is ingericht. De communicatie is optimaal omdat wij op deze manier één contactpersoon hebben. Door onze toekomstplannen was er bij ons de behoefte naar een zakelijke partner die ons volledig ondersteunt in onze doelstellingen. Uit het bestaan van deze behoefte is de overstap ontstaan. HLB Witlox Van den Boomen past volledig bij onze groeiambities".

Challenge & Control tool

Als ondernemer wil je klaar zijn voor de toekomst. Persoonlijke doelen en dromen nastreven en vol vertrouwen de juiste zakelijke beslissingen nemen. HLB Witlox Van den Boomen heeft hier een tool voor ontwikkeld: de Challenge & Control tool. Hiermee krijg je als ondernemer inzicht in jouw onderneming. Aan de hand van de tool kijk je samen met een bedrijfsadviseur naar acht verschillende domeinen: persoonlijk, eigendom, risico, informatie, mensen, strategie, klanten en cash.

“Maarten is een aantal keer bij ons op kantoor geweest om alle domeinen door te lopen. De Challenge & Control tool is een mooie manier om alle belangrijke aspecten in kaart te brengen” vertelt Jasper enthousiast. “De tool geeft een compleet overzicht van onze organisatie en uit de feedback blijkt dat wij goed op weg zijn. Op basis van de uitkomsten hebben wij concreet advies ontvangen van Maarten. De uitkomsten zijn natuurlijk een momentopname maar een goed uitgangspunt om aan verbeterpunten te werken. In de toekomst gaan we de domeinen wederom doorlopen zodat er een continu proces ontstaat”.

Advies en aandachtspunten

“Onze prioriteit ligt op dit moment op het domein risico. Zijn de risico’s van de onderneming volledig in kaart gebracht? En worden deze voldoende afgedekt? Zo is onze organisatie op dit moment te afhankelijk van één enkele bron. We waren voornamelijk afhankelijk van China, maar door onze uitbreiding naar Vietnam hebben we nu meer spreiding. Zo kunnen we verantwoordelijkheden, klanten en leveranciers meer spreiden binnen de organisatie voor een optimale inkoopstrategie. Om deze zelfde reden zijn we bezig om volgend jaar verder uit te breiden naar India. Op deze manier zijn we het aandachtspunt risico aan het verbeteren”.

''Dankzij de Challange & Control tool hebben wij meer inzicht gekregen in onze organisatie''.

De samenwerking is een wisselwerking

“De samenwerking tussen ons en Maarten is echt een wisselwerking. Op basis van de uitkomsten van de Challenge & Control tool denk hij met ons mee. Zo gaf hij als advies om onze algemene voorwaarden en leveringsvoorwaarden te laten controleren. Hij laat de mogelijkheden zien en brengt ons dan in contact met een van hun juridische adviseurs. De keuze om aan de slag te gaan, ligt altijd bij ons”, aldus Jasper. “Naast dat hij met ons meedenkt en komt met concreet advies, stelt Maarten ook zijn netwerk voor ons open. Hij houdt zijn ogen en oren open voor mogelijke leads. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Als bijvoorbeeld één van onze klanten bij ons komt met een financieringsvraag, sturen we hem door naar Maarten. Zo helpen we elkaar.”

Toekomstplannen

De focus van We R Asia ligt voornamelijk op het waarmaken van hun groeiambities. “Het plan is om in 2021 een vierde kantoor in India te openen. HLB Witlox Van den Boomen ondersteunt ons bij deze veranderingen door bijvoorbeeld de financiële kant en de financieringsstromen goed in kaart te brengen en de risico’s te beperken. Om op deze manier onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van hun producten”.

“Dankzij de Challenge & Control tool hebben wij meer inzicht gekregen in onze organisatie. We hebben een sterke basis en zijn hard aan het werken om deze nog verder te verstevigen. Dit blijven we in de toekomst doen samen met HLB Witlox Van den Boomen. Voor elke onderneming die ambitieus is en vooruit wil, is HLB Witlox Van den Boomen de perfecte partner”.

Maarten Sijberts

Hoe HLB Witlox Van den Boomen de samenwerking ervaart

Maarten Sijberts: “Jasper heeft de ambitie om flink te groeien. Wij kunnen hem in dit proces goed ondersteunen. Hoe kunnen we samen de groei realiseren? Het is een prettige samenwerking omdat we beide kritisch zijn en elkaar aan het denken zetten. Zo leg ik bijvoorbeeld pijnpunten bloot en geef hierbij aan hoe we het kunnen aanpakken en wat hiervoor de kosten zijn. Jasper komt vervolgens met de verbeterpunten waar wij mee aan de slag mogen. Dit is een fijne wisselwerking. We bouwen samen aan de toekomst”.

triangle dark triangle light

Nieuwsgierig wat HLB Witlox Van den Boomen voor jou kan betekenen?

Heb je een vraag voor onze bedrijfsadviseurs? Of wil je net als We R Asia aan de slag met onze Challenge & Control tool? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via info@hlb-wvdb.nl. Wij helpen je graag verder!

Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.