"HLB Witlox Van den Boomen helpt ons bij het zetten van de juiste stappen."

Groeien van een klein familiebedrijf naar een middelgrote onderneming, met op dit moment zes vestigingen en meer dan honderd medewerkers: aan algemeen directeur Martin Suijker de interessante taak om de staalgroothandel Van Raak Groep verder uit te bouwen.

Van Raak Staal | Bedrijfsadvies HLB Witlox Van den Boomen

Onze ambities vragen soms om expertise en capaciteit die we niet in eigen huis hebben. HLB Witlox Van den Boomen biedt ons precies dat wat we nodig hebben.

Martin Suijker

Algemeen Directeur Van Raak Groep

Martin Suijker:

“HLB Witlox Van den Boomen is voor Van Raak Groep een waardevolle partner op meerdere gebieden.”

Stevige groeiambities.

Het zijn turbulente tijden voor de Van Raak Groep, dat in Tilburg het hoofdkantoor heeft. De staalprijzen blijven alsmaar stijgen, evenals de kosten van transport, er is schaarste aan materialen en de vraag naar staal is enorm groot, om maar wat uitdagingen te noemen. Te midden van de dynamiek houdt de Van Raak Groep zich echter stevig staande. “We hebben een uitstekende voorraadpositie en kunnen razendsnel leveren. Als het nodig is, binnen een uur. Dat onderscheidt ons echt in deze markt”, aldus algemeen directeur Martin Suijker. Per 1 januari 2021 nam Suijker het stokje over van Henk van Grinsven, die zestien jaar lang leidinggaf aan de Van Raak Groep en samen met Rutger van Raak de directie vormde. Van Grinsven deed een stap opzij, maar is als commissaris en mede-eigenaar nog altijd nauw betrokken bij het bedrijf. Van Raak is eveneens mede-eigenaar en is als key accountmanager hét boegbeeld van het familiebedrijf. Suijker vertelt: “Ik stapte eind 2020 op een heel goed lopende trein. Van Raak Groep heeft een mooie cultuur, met een goede focus op de customer intimacy: wat heeft de klant nodig, hoe kunnen wij hem daarbij helpen? We hebben stevige groeiambities, zowel online als offline. Op dit moment telt de Van Raak Groep zes vestigingen in het zuiden en midden van het land. Graag breiden we ons distributienetwerk verder uit, waarbij we vasthouden aan kleinschalige vestigingen dicht bij onze klanten.”

"Groei vraagt om professionalisering van onder andere HRM."

De huidige bedrijfsomvang en beoogde groei vraagt om professionalisering, onder meer op gebied van HRM. Ook daarin blijkt HLB Witlox Van den Boomen een waardevolle partner voor Van Raak Groep, vindt Suijker. “Edwin van Iersel van HLB Witlox Van den Boomen werkt al jarenlang plezierig samen met mijn voorganger Henk van Grinsven. Ook ik heb een goede klik met Edwin, die ons als bedrijfsadviseur terzijde staat. Daarnaast is er een uitstekend contact met accountant Erwin van der Lee. Recent hebben we na advies van Edwin samen met Chantal Goossens van HLB Witlox Van den Boomen het functiehuis opgesteld en functieprofielen uitgewerkt. Op basis daarvan voeren we nu het gesprek met onze medewerkers, om na te gaan waar zij en wij staan. Het geheim van ons succes is dat we het als één groep echt samen doen. We slagen er vrij goed in om goed gekwalificeerd personeel te vinden en daar investeren we ook veel in.”

 Van Raak Staal | Belastingadvies van HLB Witlox Van den Boomen

Goede mix van advies en ondersteuning.

Eind april startte het familiebedrijf met de Van Raak Academy, waar medewerkers worden getraind op gebied van verkoop, inkoop, logistiek en management. Suijker vertelt het niet zonder trots. “We vinden het erg belangrijk om onze mensen een veilige, duurzame werkomgeving te bieden. Zo wonnen we onlangs advies in bij HLB Witlox Van den Boomen over de mogelijkheden om onze medewerkers tegemoet te komen in deze tijd van hoge inflatie. Daarover zijn we uitstekend geadviseerd. Het is precies hetgeen HLB Witlox Van den Boomen tot een prettige partner maakt: een goede mix van accountantscontrole, fiscaliteit en praktische ondersteuning – zoals onze personeelsadministratie – en bedrijfsmatig advies, met behoud van de objectiviteit die vereist is. Edwin van Iersel, Henk van Grinsven en ik sparren op een plezierige manier met elkaar. Henk als onze externe harde schijf, vanuit zijn rol als commissaris en aandeelhouder. Ik vanuit mijn rol als algemeen directeur, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en Edwin als extern en objectief adviseur. De brede ondersteuning en advisering door HLB Witlox Van den Boomen helpt ons bij het zetten van de juiste stappen.”

Over Van Raak Groep

Van Raak Groep omvat vijf vestigingen van waaruit staal, rvs en aluminium wordt geleverd en een zesde vestiging die gespecialiseerd is in roestvast staal. Het bedrijf onderscheidt zich met razendsnelle leveringen, een uitstekende voorraadpositie en de mogelijkheid om ook kleine hoeveelheden te leveren. Martin Suijker: “Bij allerlei maakbedrijven kom je onze producten tegen. Zo is staal razend populair in woninginrichting: stalen binnendeuren en meubels, bijvoorbeeld. Staal zit ook in de carrosserie van vrachtwagens, in machines, in hekwerken, ga zo maar door. Of zoals Henk van Grinsven zou zeggen: ‘Alles wordt gemaakt ván staal, met behulp van staal en er is staal nodig om het eindproduct te vervoeren’.”

Martij Suijker vierkant

"HLB Witlox Van den Boomen biedt de goede mix van advies en ondersteuning."

Onze relatie met Van Raak Groep gaat terug tot 2006. We hebben het bedrijf in de loop der jaren flink zien groeien en mogen ze daarbij ondersteunen met een breed pakket diensten en een onafhankelijk en objectief advies. Ook beide aandeelhouders voorzien we van advies, met oog voor ieders belangen. De Van Raak Groep heeft een duidelijke visie. Gemene deler met onze organisatie is de oprechte interesse in wat de ander drijft. Van Raak investeert in relaties, een belangrijke voorwaarde om met succes te kunnen ondernemen.”

Edwin van Iersel

Partner / Advies & Accountancy HLB Witlox Van den Boomen

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Neem contact op met HLB Witlox Van den Boomen.