Hoe kies je de juiste financiering voor je onderneming?

Voor veel MKB ondernemers is het een grotere uitdaging geworden om een passende financiering van de onderneming te realiseren en te behouden. Banken zijn in de afgelopen jaren o.a. door verscherpte regelgeving veel kritischer geworden. Hierdoor komen veel MKB ondernemers tegenwoordig niet of minder in aanmerking voor alleen bancaire financiering. Gelukkig zijn er uiteenlopende alternatieven, zoals crowdfunding, lease, factoring, kredietunies, informal- en venture capital, etc.

De verschillende financieringsvormen zijn complex en het kiezen van de optimale financieringsmix is niet eenvoudig. In een steeds complexer financieringslandschap heeft de inzet van een onafhankelijk adviseur veel toegevoegde waarde. Een gestructureerde aanpak is nodig om je specifieke situatie te optimaliseren. HLB Witlox Van den Boomen Corporate Finance heeft inzicht in en de ervaring met de uiteenlopende financieringsvormen en kan je helpen bij het maken van slimme keuzes. 

Bedrijfsfinanciering in het MKB 

Onze onafhankelijke adviseurs hebben een uitgebreide expertise en netwerk in het realiseren van een toekomstbestendige financiering. Met onze resultaatgerichte aanpak en persoonlijke benadering kun je rekenen op professioneel advies, begeleiding en bemiddeling bij het succesvol verkrijgen van een passende financiering voor je onderneming. 

  • Wil je graag weten of de huidige condities voor je bedrijfsfinanciering nog marktconform zijn en of de voorwaarden nog passen bij de huidige situatie?
  • Heb je er wel eens over nagedacht de kasstroom van je onderneming te optimaliseren, zodat je een lagere financieringsbehoefte heeft?
  • Vraag je je af hoe je jouw groeiambities, bijvoorbeeld het vergroten van de productiecapaciteit of uitbreiding door internationalisering het beste kunt financieren?
  • Ben je benieuwd op welke wijze je de vermogenspositie van je bedrijf kunt versterken?
  • Zoek je naar additionele financiering of een herfinanciering en wil je op een professionele wijze worden ondersteund in dit traject?
  • Overweeg je een andere onderneming over te nemen en wil je hulp bij het optuigen van een overnamefinanciering?
triangle dark triangle light