HRM nieuws
1 minuut lezen

Beschikking premie Werkhervattingskas (WHK) 2022

Binnenkort ontvang je van de Belastingdienst de 'Mededeling Loonheffingen Gedifferentieerd Premiepercentage Werkhervattingskas' voor het jaar 2022. Deze mededeling van Belastingdienst is essentieel voor een juiste salarisverwerking. We vertellen je hier graag meer over.

Onze ervaring is dat vanwege de complexiteit van de berekening, het UWV regelmatig fouten maakt met het opstellen van deze beschikkingen. Wij raden je aan om deze beschikking te controleren, zeker als er in jouw onderneming schadelasten WGA en/of ZW worden toegerekend. Want door een onjuiste toerekening kan het zijn dat je jarenlang teveel en ten onrechte premie afdraagt aan de Belastingdienst. En dat betekent mogelijk een extra last van duizenden of tienduizenden euro’s voor je onderneming. 

Heb je hulp nodig bij het controleren?

We helpen je graag bij het controleren van je beschikking. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een verzoek naar je vertrouwde contactpersoon binnen de afdeling HR Advies en Salarisadministratie. Blijkt uit onze check dat het verstandig is om actie te ondernemen en/of bezwaar te maken? Dan nemen we contact met je op. 

 

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met jouw eigen contactpersoon binnen de afdeling HR Advies en Salarisadministratie. We helpen je graag verder.