Blog IT
1 minuut lezen

Assessments binnen je bedrijf: beter inzicht in processen en beheersing

Veel bedrijven zijn op zoek naar manieren om meer en beter inzicht te krijgen in de wijze waarop processen verlopen. Dit met als doel om een beter gevoel te krijgen bij de mate waarin men in-control is. Niet alle bedrijven hebben de omvang of middelen om een compleet 3 Lines of Defense model op te zetten. Toch beschik je met jouw eigen medewerkers al over een krachtig middel. 

Jouw medewerkers kunnen namelijk een belangrijke rol vervullen in de interne beheersingsmaatregelen. Door bijvoorbeeld peer reviews stel je medewerkers in staat om processen binnen jouw bedrijf te beoordelen (uiteraard niet voor hun eigen proces). Dit kan in de vorm van assessments. Door middel van deze assessments kun je op operationeel niveau gevoel krijgen bij de mate waarin risico’s worden beheerst en of beheersingsmaatregelen effectief en efficiënt hun doelen realiseren. 

Wij hebben ervaring in het begeleiden, trainen en opleiden van personeel met als doel deze assessment techniek te laten functioneren. Dit kan in de vorm van een training, maar wij kunnen je ook helpen om bijvoorbeeld procedures op te stellen waarbinnen deze assessments worden uitgevoerd. 

Wij gaan hierover graag met jou het gesprek aan, enerzijds om de mogelijkheden te bespreken, maar anderzijds ook om te kijken waar jouw behoeften liggen en hoe wij je daarbij kunnen helpen. Neem hiervoor gerust contact op met Philippe Meyers via philippe.meyers@hlb-wvdb.nl of Roel Ronken via roel.ronken@hlb-wvdb.nl.

triangle dark triangle light