Horizontal view of young couple during psychotherapy

Advies familierecht

Iedere ondernemer heeft te maken met familierecht. Een huwelijk, een scheiding of een overlijden, kunnen van grote invloed zijn op de continuïteit van de onderneming. Onze familierecht juristen adviseren ondernemers over het opstellen van een testament, levenstestament, huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Ook adviseren we over de continuïteit van de onderneming en bedrijfsopvolging. Met een goed juridisch advies maken we risico’s beheersbaar.

Lees op deze pagina meer over onze brede expertise op het gebied van familierecht.

triangle dark triangle light

Specialist familierecht

Onze ervaren juristen zijn op de hoogte van alle juridische spelregels en geven aan waar jij als ondernemer rekening mee moet houden, uitgaande van jouw specifieke situatie. Onze specialisten helpen je met juridisch advies over alle vraagstukken omtrent personen- en familierecht.

Levenstestament

Waarom een levenstestament naast een testament? Met een levenstestament behoudt een ondernemer regie, wanneer hij of zij als gevolg van een ongeval of ziekte (tijdelijk) geen beslissingen kan nemen. Onze juristen begeleiden jou bij het opstellen van het levenstestament en beantwoorden jouw vragen over dit onderwerp. Onze juridische adviseurs brengen veel aandachtspunten aan de orde. Wie wordt vertrouwenspersoon en wat is diens taak? Wie mag het levenstestament inzien? Ook is het belangrijk dat het levenstestament aansluit op het testament, dat vastlegt wat er met de onderneming en het vermogen van de ondernemer gebeurt na overlijden.

Testament ondernemer

Een testament legt vast wat er met het bedrijf en het vermogen van de ondernemer gebeurt na overlijden. Dat voorkomt problemen voor de onderneming en de erfgenamen en helpt bovendien de continuïteit van het bedrijf te borgen. Onze juristen begeleiden ondernemers bij het opstellen van een testament en ook bij het toetsen van een bestaand testament. Wettelijke en fiscale veranderingen kunnen namelijk reden zijn om een nieuw testament op te stellen. Het opmaken van een testament levert in iedere situatie specifieke aandachtspunten op. Zoals de erfgenamen en eventuele uitsluitingsclausules, de bedrijfsopvolging en overnamerechten. Ook is het belangrijk dat de inhoud van het testament overeenkomt met eventuele andere contracten. Onze juridische adviseurs helpen jou hierbij en beantwoorden al jouw vragen over het opstellen van een testament.

Huwelijkse voorwaarden en partnerschaps-voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunnen vastleggen dat de partner van een ondernemer niet privé aansprakelijk is voor eventuele schulden van een bedrijf. Ook voorkomt het dat een ex-partner recht heeft op de helft van de waarde van de onderneming en opgebouwd pensioen. Onze juristen begeleiden ondernemers bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden (of de omzetting van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden). We geven antwoord op al jouw vragen.

triangle dark triangle light