Juridisch advies maakt risico's beheersbaar.

true

Juridisch advies

Juridisch advies maakt risico's beheersbaar.

Met een helder advies staan onze juridische adviseurs je bij, zodat alles goed is geregeld. Voorkomen is immers beter dan procederen. 

Juridisch advies bij ieder vraagstuk

Ervaren juristen geven aan op welke nieuwe wetgeving jij als ondernemer moet anticiperen. 
Internationale collega-juristen en specialisten vanuit andere vakgebieden staan ons bij als nodig.
In tijden dat het goed gaat stellen we zekerheden voor je vast en brengen we jouw bedrijfsrisico's in kaart. 
Één vast aanspreekpunt en de zekerheid van een full service team van specialisten. 
triangle dark triangle light
VDB Law 2021

Strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen

HLB Witlox Van den Boomen onderhoudt een strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen, een advocatenkantoor én notariaat met diverse specialismen onder één dak. Omwille van beroepsregels zijn we twee gescheiden organisaties, maar wel met één denkwijze en een gezamenlijke aanpak. Op die manier kunnen we inspelen op uw adviesbehoeftes die vaak meer dan één specialisatie betreft.  

triangle dark triangle light

Onze diensten op het gebied van juridisch advies

HLB Witlox Van den Boomen biedt een uitgebreide legal service voor uiteenlopende zakelijke vraagstukken. 

triangle dark triangle light
Unposed group of creative business people in an open concept office brainstorming their next project.

Arbeidsrecht

Onze arbeidsjuristen adviseren werkgevers over alle arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals het opstellen of beëindigen van arbeidsovereenkomsten, juridische vragen omtrent arbeidsongeschiktheid of het organiseren van medezeggenschap in een groeiend bedrijf. Met een goed en helder juridisch advies over arbeidsrecht staan we jou als ondernemer bij, zodat je bedrijf geen onnodige risico’s loopt. 

Broker making a presentation to a young couple showing them a document which they are viewing with serious expressions

Contract- en verbintenisrecht

Wat voor zakelijke overeenkomst of verbintenis het ook betreft, met een juridisch goed opgesteld contract sta je sterker. Het zorgt voor bewijsvoering en voorkomt dat er ruis ontstaat over gemaakte afspraken; dat bewijst zijn waarde bij calamiteiten of geschillen. Zonder schriftelijke overeenkomst zijn sommige afspraken bovendien niet rechtsgeldig. Onze juristen brengen mogelijke risico’s in kaart en zorgen dat alle overeenkomsten goed op orde zijn. 

Horizontal view of young couple during psychotherapy

Familierecht

Een huwelijk, een scheiding of een overlijden kan van grote invloed zijn op de continuïteit van de onderneming. Onze familierechtjuristen adviseren je over het opstellen van een testament, levenstestament, huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden. Ook adviseren we over een continuïteitsplan, je financiële planning en bedrijfsopvolging. Met een goed juridisch advies maken we risico’s beheersbaar.

Stressed businessman

Insolventierecht

Insolventierecht of faillissementsrecht is het rechtsgebied waarmee je als ondernemer liever niet in aanraking komt. Toch is het raadzaam om juridisch advies over insolventie in te winnen, ook als dat helemaal niet aan de orde is. Onze juristen adviseren hoe risico’s als gevolg van een eventuele insolventie zijn te voorkomen dan wel te beperken. Ook staan we je bij in geval van een faillissementsaanvraag, een uitgesproken faillissement of wanneer een debiteur failliet gaat.

Warehouse worker and manager looking at laptop in a large warehouse

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht richt zich voornamelijk op bedrijven met een winstoogmerk. Onze juristen adviseren je over alle vraagstukken die het ondernemingsrecht betreffen. Zoals de keuze voor en de oprichting van een vennootschap, herstructurering, bedrijfsbeëindiging en corporate governance. Met een helder juridisch advies staan we je bij, zodat jij en je bedrijf bedrijf geen onnodige risico’s lopen.

Privacywet

AVG/privacyrecht

De privacywet beschermt persoonsgegevens en de verwerking ervan. Denk hierbij aan adres- en financiële gegevens, maar ook aan camerabeelden en cookies op een website. Onze juristen adviseren je over het correct verwerken van persoonsgegevens en het opstellen van een privacyverklaring en een verwerkersovereenkomst. Zodat jouw bedrijf privacyproof is en blijft. 

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Placeholder banner