Internationaal ondernemen brengt heel specifieke vraagstukken met zich mee.

Wil jij de stap maken om vanuit Nederland internationaal te ondernemen in bijvoorbeeld België, Duitsland, Amerika of China? Zodra je de grens passeert, krijg je te maken met veel regelingen en wetgeving die behoorlijk afwijken van Nederland. Denk aan andere belastingstelsels, het arbeidsrecht dat anders werkt dan hier, sociale verzekeringen en specifieke eisen op het gebied van vakbekwaamheid. Ook krijg je in meer of mindere mate te maken met een andere (werk)cultuur en, buiten de EU, met andere valuta. Onze internationaal ondernemen-specialisten weten precies wat de aandachtspunten zijn en wat er zoal geregeld moet worden, zodat je voldoet aan alle wet- en regelgeving in het buitenland. Ook informeren we je over interessante (subsidie)regelingen en de vele kansen die ondernemen in het buitenland met zich meebrengt.

Arne van de Wiel - 1120 x 1216

Arne van de Wiel

Adviseur internationaal ondernemen / International tax partner

Internationaal ondernemen met een multidisciplinair team.

Internationale ambities waarmaken, met hulp van een gedegen advies. 
Altijd op de hoogte van internationale wet- en regelgeving.
Alle disciplines en kennis onder één dak: multidisciplinair advies en internationale dienstverlening.

Met kantoren in 160 landen vormen we een krachtig internationaal HLB-netwerk. 

triangle dark triangle light

Zo helpen we je internationaal te ondernemen.

Is je bedrijf internationaal actief, dan krijg je te maken met tal van complexe vraagstukken en lokale wet- en regelgeving in de landen waarin je zakendoet en/of gevestigd bent. Met een multidisciplinair en zeer ervaren adviesteam bieden wij je een totaaloplossing.

triangle dark triangle light
Internationaal accountancy | HLB Witlox Van den Boomen

Internationale accountancy.

Als internationale accountant verzorgen we een betrouwbare, onafhankelijke controle van de jaarrekening conform de geldende wet- en regelgeving. We zorgen ervoor dat je als ondernemer altijd vinger aan de pols houdt, door cijfers nauwgezet te volgen en beoordelen. Wat loopt goed, wat kan beter en hoe pak je dat dan aan? Met een brede blik helpen onze internationale accountants bij het internationaal ondernemen. Dichtbij, in België en Duitsland, of ver weg: we zijn wereldwijd actief.  

Internationale belastingadvies | HLB Witlox Van den Boomen

Internationaal belastingadvies.

Een betrouwbaar internationaal belastingadvies is een voorwaarde om succesvol te kunnen ondernemen in een ander land. De internationale fiscale wet- en regelgeving is namelijk behoorlijk complex, per land verschillend en bovendien vaak aan veranderingen onderhevig. Bovendien komt fiscaliteit aan de orde bij elke zakelijke beslissing die je neemt. Als internationaal belastingadviseurs helpen wij je om fiscaal volledig ‘in control’ te zijn. Zodat jij je kunt focussen op je bedrijf, met de zekerheid dat je voldoet aan actuele belastingwetgeving. 

Grensoverschrijdend werken   HLB Witlox Van den Boomen

Grensoverschrijdend werken.

Als je werkt met grensoverschrijdend personeel of expats, dan komt daar heel wat bij kijken. Zoals fiscale en HR-vraagstukken: sociale verzekeringen, loonbelasting, het pensioen van je personeel en de manier waarop je de loonadministratie voert. Koop of verkoop je een bedrijf in het buitenland? Dan is het belangrijk de financiële, fiscale en juridische gevolgen met betrekking tot zittend personeel onder de loep te nemen. Zo is het arbeidsrecht in andere landen anders georganiseerd dan in Nederland en hebben Europese afspraken invloed op pensioenregelingen. Vanuit een fullservice dienstverlening adviseren onze onafhankelijke HR-specialisten je graag. Zodat je zeker bent van de juiste oplossingen voor alle vraagstukken rond het grensoverschrijdend werken.

Internationale corporate finance   HLB Witlox Van den Boomen

Internationale corporate finance.

Het oprichten van een internationaal bedrijf of de overname of verkoop van een bedrijf over de grens vraagt om inzicht in financieringsmogelijkheden. Plus kennis van lokale wet- en regelgeving, inzicht in potentiële overnamekandidaten of partners, ervaring met het voeren van onderhandelingen op het wereldwijde toneel en een zorgvuldige uitvoering van het hele traject. De fiscale en corporate finance specialisten van HLB Witlox Van den Boomen zijn actief in het internationale netwerk van de corporate finance. Vanuit jouw strategische doelstellingen begeleiden we je van A tot Z als het gaat om internationaal ondernemen. Op discrete wijze begeleiden we bij acquisitie, het verwerven van een passende financiering, voeren we onderhandelingen over voorwaarden en condities en begeleiden we het gehele proces van uitvoering en implementatie. Zo helpen we je bij het realiseren van jouw internationale ambities.

HLB International een krachtig internationaal netwerk   HLB Witlox Van den Boomen

HLB International: een krachtig internationaal netwerk.

HLB Witlox Van den Boomen maakt deel uit van HLB International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke advies- en accountantskantoren. Met de kracht van 38.000 professionals in 160 landen combineert HLB lokale expertise en wereldwijde capaciteit. Daar maken we actief gebruik van; er is zeer regelmatig overleg met onze specialisten wereldwijd. Zo helpen we ondernemers om kansen optimaal te benutten, risico’s te voorkomen en internationale ambities waar te maken.

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Placeholder banner