triangle dark triangle light

Voor veel ondernemers betreft pensioen een complexe en ondoorzichtige materie, waarbij adequate advisering en begeleiding door een specialist een pre is. De pensioenadviseurs van HLB Witlox Van den Boomen hebben deze expertise in huis. Vanzelfsprekend beschikken onze adviseurs over de benodigde vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Die vergunning toont aan dat wij voldoen aan de (nieuwe) zeer strikte kwaliteits- en deskundigheidseisen die de AFM stelt aan het geven van pensioenadvies. Dat de pensioenregeling aan alle wet- en regelgeving moet voldoen vinden wij in onze advisering vanzelfsprekend.

Dienstverleningsdocumenten & dienstenwijzer pensioenadvies regio's Eindhoven en Den Bosch

Pensioenadvies voor werkgevers

Wil je als werkgever een pensioenregeling aanbieden aan je medewerkers dan helpen wij je hier graag bij. Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers. Door een pensioenregeling aan te bieden voorzie jij je medewerkers en hun nabestaanden van een inkomensvoorziening voor de oude dag en bij overlijden. Pensioenadvies voor werkgevers  kan naast het adviseren van een passende collectieve pensioenregeling ook bestaan uit het wijzigen of beheren van een pensioenregeling en tenslotte de communicatie daarvan naar jouw medewerkers.

Beheer van collectieve pensioenregeling

Je hebt een collectieve pensioenregeling afgesloten voor je medewerkers maar hiermee ben je er nog niet. De pensioenadministratie dient gedurende het jaar op orde te worden gehouden. Welke mutaties dien je door te geven aan de pensioenuitvoerder? En op welk moment? Betalen je medewerkers een eigen bijdrage voor hun pensioen? En wordt deze correct ingehouden op het loon? Welke vragen hebben je medewerkers gedurende het jaar over de pensioenregeling? Is waardeoverdracht mogelijk en welke gevolgen heeft dit voor de pensioenaanspraak?

Deze werkzaamheden nemen wij je graag uit handen! Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag meer over onze werkwijze.

Ondernemerspensioen

Ook als ondernemer/DGA (directeur grootaandeelhouder) is het verstandig om na te denken over je oudedag en het risico van overlijden. Je weet immers nooit hoe het leven loopt. Wetende in je achterhoofd dat je nabestaanden goed verzorgd achterblijven wanneer het leven onverwachts een andere wending neemt geeft een gerust gevoel. Vaak vergeten mensen dat pensioen niet alleen maar draait om een uitkering voor de oudedag.  Ondernemers hebben diverse mogelijkheden om pensioen op te bouwen. Weet jij hoeveel pensioen je straks kunt verwachten en weet je wat je nabestaanden bij overlijden ontvangen?

Kijk op de pagina pensioen voor ondernemers of neem contact op met onze pensioenspecialisten via pensioen@hlb-wvdb.nl.

Internationaal Pensioen

De internationale pensioenadviespraktijk richt zich op het adviseren van internationaal opererende bedrijven en particulieren. Internationaal pensioen is een complex speelveld van Nederlandse pensioenwet- en regelgeving en buitenlandse pensioenstelsels. Internationale belastingverdragen en Europese richtlijnen spelen daarbij een steeds grotere rol. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zowel de nationale pensioenwereld als de internationale. Samen met jou streven wij naar pragmatische oplossingen om aan pensioenafspraken die jij als (buitenlandse) werkgever met jouw medewerkers maakt, ook daadwerkelijk invulling te kunnen geven. Bekijk de pagina voor internationaal pensioenadvies.

Volledige en onafhankelijke advisering en begeleiding pensioenen

Dankzij onze AFM vergunning mogen wij bemiddelen in pensioenproducten. Wij hebben geen enkele product- of adviesbinding met welke partij dan ook, daardoor zijn wij volstrekt onafhankelijk en objectief in de advisering. Wij werken op basis van uurtarief en/of fixed fee.
Door onze expertise te bundelen met de overige disciplines binnen onze organisatie, ontstaat een uniek samenwerkingsverband. De vraagstukken binnen ons vakgebied waar wij ons mee bezighouden zijn dan ook zeer uiteenlopend. Voorbeelden hiervan zijn:
triangle dark triangle light

Pensioenadvies voor werkgevers

 Een collectieve pensioenregeling is onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Het is daarom van belang dat de pensioenregeling past binnen het personeelsbeleid.

Wij weten als geen ander wat er komt kijken bij het aangaan van een collectieve pensioenregeling. Samen met jou brengen wij daarom jouw wensen en doelstellingen in kaart. Vervolgens stellen we samen met jou het budget vast. Als alle uitgangspunten duidelijk zijn bepalen we de meest passende pensioenregeling voor jou.

Tenslotte is de communicatie naar de medewerkers toe erg belangrijk. Een pensioenregeling kan kostbaar zijn en je wilt dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van wat je voor ze hebt geregeld.

Een pensioenregeling aanbieden kan veel vragen oproepen. Ben ik verplicht om een pensioenregeling te regelen? Is een pensioenregeling duur? Wie betaalt de pensioenregeling? Hoe houd ik grip op de pensioenregeling? Wij staan je hierin graag bij. Je kunt ons mailen op pensioen@hlb-wvdb.nl of neem contact op met één van onze pensioenadviseurs.

mr. Pedro van den Abbeele CPL, Dorianne van Heumen en Mark van de Manakker