Inzet HRM-professionals

triangle dark triangle light

HLB Witlox Van den Boomen kan je ook ondersteunen met het (tijdelijk) detacheren of werven & selecteren van hrm-professionals. Wij doen dit voor de volgende profielen: hr-adviseurs, hr-officers en recruiters. Met HLB Witlox Van den Boomen kies je voor goed opgeleide en ervaren hrm-professionals met hbo werk- en denkniveau. Geïnteresseerd? Laten we een afspraak maken om te bespreken hoe dit er voor jou uit kan zien.

Met onze Professionals verzeker jij je van kwaliteit. Iedere (interim) professional die via HLB Witlox Van den Boomen bij jou aan de slag gaat, is getest op zijn/haar (cognitieve) capaciteiten, persoonlijkheid en vooral de match met de functie waarin zij of hij aan de slag gaat.

Wij kunnen voor werving & selectie zorgen, een nieuwe functionaris verzorgen of we kunnen (tijdelijk) een HRM-Professional bij jou detacheren.

HR-adviseur

Gaat je interne hr-adviseur met zwangerschapsverlof? Heeft de hr-adviseur besloten ergens anders te gaan werken? Is je organisatie enorm gegroeid en heb je een extra hr-adviseur nodig?

Dan is het (tijdelijk) inzetten van een hr-adviseur de oplossing!

De hr-adviseur kan de uitvoering van het personeelsbeleid borgen in de afwezigheid van of als aanvulling op je interne hr-functionaris.

De hr-adviseur richt zich (tijdelijk) op de volledige hr-scope binnen uw organisatie, bijvoorbeeld: werving en selectie, in- en uitdiensttreding, verzuimcasuïstiek, ontslagcasuïstiek, toepassen cao/arbeidsvoorwaarden, loopbaanontwikkeling, functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Wij kunnen de werving & selectie verzorgen voor jouw eigen hr-adviseur of we kunnen (tijdelijk) iemand bij je detacheren.

HR-officer

Is je interne hr-administrateur tijdelijk niet inzetbaar vanwege bijvoorbeeld ziekteverzuim of langdurig verlof? Heb je behoefte aan extra ‘handjes’ bij de praktische uitvoering van het hr-beleid? Of heb je besloten een hr-officer aan te nemen, maar krijg je de vacature niet meteen ingevuld?

HLB Witlox Van den Boomen biedt de oplossing met de (tijdelijke) inzet van een hr-officer!

De hr-officer kan (tijdelijk) ondersteunen bij het doorvoeren van mutaties t.b.v. de salarisadministratie, het opstellen van brieven naar werknemers, het afwikkelen van sollicitatieprocedures, het verwerken van de post, het bijhouden van de personeelsdossiers, het inplannen en verwerken van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het up-to-date houden van de verzuimdossiers en -administratie.

Wij kunnen de werving & selectie verzorgen voor jouw eigen hr-officer of we kunnen (tijdelijk) iemand bij je detacheren.

Recruiter

De arbeidsmarkt is krap en je hebt behoefte aan extra personeel. Je hebt alles al geprobeerd, maar komt tot de conclusie dat het (tijdelijk) inzetten van een interne recruiter de enige echte oplossing is? Ook die zijn momenteel moeilijk te vinden.

HLB Witlox Van den Boomen biedt de oplossing met haar brede netwerk en bestand van (interim) recruiters!

De recruiter kan (tijdelijk) ondersteunen bij de arbeidsmarktbenadering in de breedste zin van het woord. Anno 2018 volstaat het plaatsen van een vacature op een job board niet meer. Om fundamenteel invulling te kunnen geven aan het recruitment proces binnen de organisatie is het nodig om het werkgeversmerk sterk neer te zetten, de daadwerkelijke personele behoefte in kaart te brengen, job marketing goed vorm te geven en een goede administratie te voeren.

Wij kunnen voor de werving & selectie verzorgen voor jouw eigen recruiter of we kunnen (tijdelijk) iemand bij je detacheren.