HR-advies en salarisadministratie-2

true

HR Advies en salarisadministratie

HR Advies en salarisadministratie, om de motor van je bedrijf op gang te houden.

Voor optimale inzet van medewerkers, kunnen voldoen aan wet- en regelgeving en beheersing van personele kosten

Advisering vanuit een multidisciplinaire samenwerking.

Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door ons portfolio.  
Ervaren HR Adviseurs staan bij met gedegen en uitgebreid, met oog voor jou belang én dat van je medewerkers. 
Één vast aanspreekpunt en de zekerheid van een full service team van specialisten
Praktische ondersteuning op het gebied van salarisadministratie en personeelsadministratie. 
triangle dark triangle light
triangle dark triangle light
personeelsadministratie

Personeelsadministratie

Het actueel en volledig houden van je personeelsdossiers kan een tijdrovende opgave zijn. Ook het voeren van de personeelsadministratie vraagt veel tijd en aandacht, denk aan het doorvoeren van mutaties, de verlof- & verzuimadministratie en het beheren van de contracten. HLB Witlox Van den Boomen ondersteunt je hierbij. Uiteraard op basis van actieve signalering, zodat je altijd up-to-date bent. 

Salarisadministratie_

Salarisadministratie

De salarisadministratie is een essentieel onderdeel binnen je bedrijfsadministratie. Als werkgever wil je zeker zijn van een juiste en tijdige salarisadministratie die aan alle wettelijke vereisten voldoet. Onze salarisadviseurs signaleren essentiële zaken rondom de salarisverwerking en op aanpalende gebieden. Ook zijn we sparringpartner voor je en voorzien we je van adequaat salarisadvies.  

Arbeidsvoorwaarden arbeidsomstandigheden advies

Arbeidsomstandigheden en voorwaarden

Als werkgever ben je verplicht een arbeidsomstandighedenbeleid te voeren. Je wilt je medewerkers bovendien veilig en gezond laten werken. Een Arbobeleidsplan geeft zowel jezelf als je medewerkers duidelijkheid over hoe je hier concreet invulling aan geeft. En denk aan onderwerpen als preventieve zorg, risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), bedrijfshulpverlening (BHV), verzuimbegeleiding en het juist inregelen van je arbeidsovereenkomsten. Op al deze gebieden helpen wij je verder met advies én praktische invulling. 

shutterstock_1218280102

Functiegebouw en salarishuis

We stellen een functiegebouw voor je op als HR-instrument dat aansluit op het (al bestaande of eventueel ook op te stellen) organogram. Het functiegebouw bestaat uit een gedetailleerd bouwwerk dat omschrijft wat je van de medewerkers verwacht in hun functie. In aansluiting hierop stellen we een salarishuis op. Het salarishuis koppelt de functies aan de salarissen. Dit vormt de basis voor (resultaatgericht) belonen en de toepassing van de arbeidsvoorwaarden. Uiteraard houden we rekening met de eventuele cao- en branchebepalingen die van toepassing zijn. 

Overige maatregelen-2

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je jouw medewerkers boeien en binden aan je organisatie? Dan is het belangrijk om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Loopbaancoaching, e-coaching en talentmanagement zijn middelen die je hierbij kunnen helpen. Maar ook een effectieve gesprekscyclus en een goed opleidings- en scholingsbeleid zijn wezenlijke onderdelen. HLB Witlox Van den Boomen adviseert en ondersteunt op al deze gebieden en meer.  

Pensioenadvies-1

Pensioenadvies

Goed werkgeverschap bestaat niet alleen uit het hier en nu. Denk je mee over de (latere) toekomst van je medewerkers? Dan vergroot je je toegevoegde waarde als werkgever. Maar waar doe je goed aan als werkgever? Welke pensioenregeling tref je? Hoe zit het juridisch? En hoe zit het eigenlijk met je eigen pensioen als ondernemer of DGA? Wij helpen je met pensioenadvies op maat. 

Placeholder

Recruitment

De war on talent zal je niet onbekend zijn. Hoe vind je nu de beste persoon voor jouw vacature? Hoe richt je het selectieproces zo efficiënt mogelijk in? Wij kunnen voor je op zoek naar goede kandidaten, helpen je bij het uitzetten van vacatures en maken je graag wegwijs in hoe je zélf je recruitment kunt doen zonder te veel tijdsverlies. 

Arbeidsconflict

Arbeidsjuridische vraagstukken

Onze arbeidsjuristen adviseren werkgevers over alle arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals het opstellen of beëindigen van arbeidsovereenkomsten, juridische vragen omtrent arbeidsongeschiktheid of het organiseren van medezeggenschap in een groeiend bedrijf. Met een goed en helder juridisch advies over arbeidsrecht staan we jou als ondernemer bij, zodat je bedrijf geen onnodige risico’s loopt. 

HR-adviseur_

Inzet van HR -professionals

Soms heb je simpelweg iemand nodig die dedicated voor jouw bedrijf aan de slag gaat. Bijvoorbeeld als je geen of te weinig capaciteit hebt voor je salarisadministratie, of als je een toegewijde HR-adviseur wilt voor het opstellen van een meerjarige HR-strategie. Wat je vraag ook is: wij hebben de HR-professionals die de klus voor je kunnen klaren. Op locatie, interim: in overleg is alles mogelijk. 

triangle dark triangle light

De HRM-piramide: van HRM basics tot werkgeluk

Bied je medewerkers zowel zekerheid en duidelijkheid als mogelijkheden tot ontwikkeling realiseren ultiem werkgeluk bij je medewerkers.

 Piramide HR

HRM Basics
Onderaan de HR-piramide staan de HRM Basics, waarmee je invulling geeft aan de zekerheid van medewerkers, zowel in de letterlijke als in de figuurlijke zin. Zo moeten medewerkers zich veilig voelen op de werkvloer. Dat betekent dat de arbeidsomstandigheden goed moeten zijn en als er iets gebeurt, moet dat goed oplost kunnen worden.  

HRM Performance 

Heb je de HRM Basics op orde, dan kun je aandacht schenken aan de volgende trede in de piramide: HRM Performance. Daarmee geef je invulling aan duidelijkheid voor de mensen die bij jou in dienst zijn. Medewerkers verlangen van jou als werkgever dat je hen duidelijkheid geeft over onder andere de invulling van hun functie, de manier waarop ze zich moeten gedragen op de werkvloer (bijvoorbeeld via een personeelshandboek), maar ook over hoe je omgaat met verzuim.  

HRM Development 

In de derde laag van de piramide hebben we het over HR Development, ofwel de ontwikkeling van je medewerkers. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling, maar ook aan teamontwikkeling, talentmanagement en opleiding en scholing. 

Je hoogste doel: werkgeluk 

Lukt het je om op een goede manier invulling te geven aan je personeelsbeleid en je personeelsmanagement en daar voldoende aandacht voor te hebben? Dan ben je goed op weg om je medewerkers voldoende veiligheid, duidelijkheid en ontwikkelmogelijkheden te bieden en je HRM-beleid op een moderne manier vorm te geven. Met als gevolg dat medewerkers datgene ervaren wat boven in de piramide staat: werkgeluk. En dat geeft je goud in handen om mensen te boeien voor en te binden aan je organisatie en zo samen een toekomstbestendig en succesvol bedrijf neer te zetten. 

triangle dark triangle light
Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.