Estate planning (Family wealth)

Estate Planner en Family Wealth specialist.

Complete estate planning services door estate planners, fiscalisten, accountants, juristen, advocaten én notarissen.

Ben jij op zoek naar een estate planner? Als ondernemer wil je natuurlijk niet alleen zakelijk, maar ook privé optimaal geadviseerd worden. Vanuit een breed perspectief begeleiden wij vermogende ondernemers en particulieren bij alle mogelijke vraagstukken die zich in de ‘Family Wealth-praktijk’ voordoen. Op onafhankelijke basis helpen we met een objectief advies dat is gericht op gemoedsrust. Wij hebben alle expertise in huis die nodig is om je vermogen te begeleiden en je zaken ook voor ‘de dag van morgen’ goed te regelen. Van estate planners, juristen, advocaten, accountants en fiscalisten tot zelfs de estate planning notaris: je vindt het bij ons onder één dak.

Estate Planning Services | HLB WVDB

Arjen Keijbets

Adviseur Family Wealth praktijk

Compleet ontzorgd op het gebied van estate planning en family wealth.

Fiscalisten, notarissen en advocaten onder één dak door de strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen.
Gemoedsrust: alles rondom vermogen, overdracht en life events zorgvuldig geregeld.
Familievermogen optimaal begeleid dankzij fullservice dienstverlening.
Oog voor familieverhoudingen naast de zakelijke belangen.
triangle dark triangle light

Jouw estate planning altijd goed op orde.

Ondernemers hechten aan continuïteit en bescherming van (familie)vermogen. En willen dat vermogen graag fiscaal vriendelijk overdragen aan de volgende generatie. Ons multidisciplinair adviesteam inclusief estate planning notaris helpt jou daarbij.

triangle dark triangle light
Family meeting real-estate agent to buy new home

Estate Planning omtrent Life events en calamiteiten.

Estate planning richt zich vaak op zaken als samenwonen, trouwen en kinderen. Misschien komt een emigratie of immigratie ooit op je pad. En als het tegenzit… een echtscheiding, handelingsonbekwaamheid of vroegtijdig overlijden. Wat het leven in petto heeft, is onzeker. Dat je in je leven eens of vaker te maken krijgt met ingrijpende veranderingen, staat wél vast. Gelukkig kun je maatregelen treffen om je (familie)vermogen in elke situatie te beschermen. Onze adviseurs geven je een objectief advies over je financiële planning en en estate planning testament. Zodat jij en je naasten bij alle mogelijke life events kunt vertrouwen op financiële zekerheden.

Happy young couple calculating bills at home

Vermogensoverdracht aan de volgende generatie.

Er zijn binnen estate planning services allerlei manieren om het (familie)vermogen geleidelijk en belastingvriendelijk over te dragen. Denk daarbij aan een estate planning testament, maar ook aan fiscale regelingen voor het belastingvrij schenken aan kinderen en kan een familiefonds een interessante optie zijn. Een andere methode voor fiscale optimalisatie is generation skipping: direct nalaten aan de kleinkinderen. Ook is er de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR): een belastingvrijstelling bij schenking van ondernemingsvermogen. Ons team van estate planners, fiscalisten, juristen en accountants begeleiden je bij het opstellen en uitvoeren van een schenkingsplan, voor een zorgvuldige en strategische overdracht van het (familie)vermogen. We hebben zelfs notarissen in huis; een unieke totaalservice.

Handsome concentrated bearded waiter swiping credit card through the computer terminal in cafe-1

Sterk vermogensaspecten advies door estate planner.

Begeleiding van vermogen vraagt specialistische kennis van je estate planner. Het begint met inzicht in alle vermogensaspecten, privé en zakelijk. Onze estate planning specialisten adviseren je in nauw overleg met onze juristen en accountants over vermogensstructurering. We leggen bijvoorbeeld uit wat de voor- en nadelen van anonimisering van vermogen zijn. En denken met je mee als je overweegt om (familie)vermogen aan te wenden voor filantropie. Specifiek voor familiebedrijven begeleiden we trajecten als het opstellen van een familiestatuut, het opzetten van een familiefonds én een goede family governance. Met een objectief advies zorgen we voor inzicht en creëren we rust.

Dga gebruikelijk loon en pensioen in eigen beheer

Estate Planning voor oude dag en financiële planning.

Als ondernemer werk je hard in en aan je bedrijf. De zaak en privé lopen daarbij vaak in elkaar over, ook aan de keukentafel gaat het nog veel over het werk. Vergeet in die drukte je persoonlijke financiële planning niet. Heb je een goede oudedagsvoorziening getroffen, is er een overlijdensrisico- en eventueel een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten? Hoe is je privévermogen samengesteld, hoe zit het met je eigen woning, (buitenlands) onroerend goed en ander eigen vermogen? Onze estate planners gaan na wat je persoonlijke wensen zijn, om vervolgens alle privé-aspecten onder de loep te nemen.

triangle dark triangle light

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Placeholder banner