In control over je btw-processen dankzij de VAT Analyser

triangle dark triangle light

Fouten in je btw-processen kunnen ertoe leiden dat je te veel btw betaalt of ten onrechte niet in aftrek brengt. Ook loop je een onnodig groot risico op naheffingen en boetes wanneer wetgeving onjuist wordt toegepast. De HLB Witlox Van den Boomen VAT Analyser analyseert alle btw-boekingen en filtert op basis van vooraf gedefinieerde risico’s afwijkingen uit jouw administratie.

Inkooprisico-1
1. Ingezoomde weergave van btw-inkooprisico's getoond door de VAT Analyser

Verbeter btw-processen met actiegericht advies

Daarnaast brengt de VAT Analyser verbetermogelijkheden aan het licht voor jouw administratie. Hiermee is de VAT Analyser onmisbaar wanneer in je control wil zijn ten aanzien van je btw-proces. Onze adviseurs sturen bij wanneer zij risico's constateren, zodat de btw-aangiften weer een juiste weergave zijn van de btw-processen in jouw onderneming. Wat ons onderscheidt is dat ons klantteam bestaat uit accountants, belastingadviseurs én data-analisten. Hierdoor schakel je altijd met een multidisciplinair team dat je van actiegerichte adviezen voorziet!

Krijg antwoord op al jouw vragen over mogelijke btw-risico's

De VAT Analyser geeft antwoord op alle vragen over mogelijke btw-risico’s. Afhankelijk van de complexiteit van je onderneming en jouw activiteiten worden samen met jou de belangrijkste risico’s gedefinieerd waarna de VAT Analyser op maat voor je wordt ingericht. Veel voorkomende vragen zijn:

    • Wordt het juiste btw-tarief toegepast op mijn leveringen en diensten?
    • Weet je zeker dat de btw-tabellen uit mijn ERP-systeem correct zijn ingericht?
    • Worden inkoopfacturen dubbel verantwoord?
    • Is er wel terecht btw geclaimd op uitgaven?
    • Is er btw niet geclaimd die wel voor aftrek in aanmerking komt?

Dit zijn slechts enkele van de meer dan 100 vragen die we samen met je kunnen definiëren ten aanzien van de belangrijkste btw-risico’s in jouw onderneming.

Duidelijke dashboards en heldere uitkomsten

Dankzij duidelijke dashboards krijg je snel zicht op je btw-risico's. Je kunt zelfs inzoomen tot op factuurniveau. De btw-analyses leveren besparingen op en minimaliseren de kans op naheffingen van de Belastingdienst. Onze btw-specialisten met kennis van jouw branche bespreken de risico’s met je en bieden helder advies om je btw-processen verder te optimaliseren. De uitkomsten van de analyse kunnen gedeeld worden met de Belastingdienst bijvoorbeeld in het kader van Horizontaal Toezicht.

Wil je meer weten over de VAT Analyser? Neem contact op met Anton van Dijk via anton.dijk@hlb-wvdb.nl.