Corporate Finance

true

Corporate finance

Corporate finance, voor een volledig advies als je een bedrijf wilt kopen of verkopen.

Met vertrouwelijkheid voorop en oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. En toch steeds onverminderd scherp. 

Advisering in corporate finance vanuit een multidisciplinaire samenwerking

Vertrouwelijkheid staat voorop, met oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. 
Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door ons portfolio.  

Ervaren adviseurs verbinden 
stille vraag en aanbod vanuit een waardevol netwerk in het MKB. 

Één vast aanspreekpunt en de zekerheid van een full serviceteam van specialisten. 
triangle dark triangle light

Onze corporate finance diensten

Ons corporate finance team is gespecialiseerd in advisering over het kopen en verkopen van bedrijven.

triangle dark triangle light
iStock-1149306564

Je bedrijf verkopen?

De verkoop van een bedrijf is voor jou als ondernemer een ingrijpend besluit. Er spelen grote belangen en bovendien ook veel emoties. En dat terwijl een bedrijfsovername een zeer complex traject is. De  corporate finance adviseurs van HLB Witlox Van den Boomen begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in dit geval uitsluitend bemiddelen voor jou als verkoper. 

Of juist een bedrijf kopen?

Wat je motieven ook zijn voor  het kopen van een bedrijf, een bedrijfsovername is een complex traject. Het vergt in alle opzichten veel van jou als ondernemer. Onze corporate finance experts begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in geval van aankoop uiteraard uitsluitend bemiddelen voor jou als koper.

Investment adviser giving a presentation to a friendly smiling young couple seated at her desk in the office

Bedrijfsfinancieringen

Plannen voor een overname? Heb je al inzicht in de financieringsmogelijkheden? De corporate finance specialisten van HLB Witlox Van den Boomen opereren actief in het (inter)nationale netwerk van de corporate finance ofwel bedrijfsfinancieringen, in het bijzonder in het speelveld van fusie en overname. Daar treffen wij kopers, verkopers en ook financiers. 

shutterstock_1918723319

Matchmaking

De nationale en internationale overnamemarkt is verre van transparant. Onze ervaren corporate finance specialisten zijn expert op het gebied van matchmaking en weten ‘stille’ vraag en aanbod te verbinden. Geworteld in het zuiden van het land beschikken we over een waardevol netwerk in het MKB. Dat netwerk bestrijkt het hele land en reikt zelfs tot over onze landsgrenzen. 

shutterstock_1368244235

Due diligence ofwel boekenonderzoek

Een due diligence – ook wel boekenonderzoek genoemd – is een waardevol onderdeel bij een fusie of overname. Het geeft jou als koper inzicht in de onderneming: is de verkoopprijs reëel, zijn activa correct gewaardeerd, hoe ziet de kostenstructuur eruit, wie is de uiteindelijk belanghebbende (ubo), wat zijn mogelijke risico’s?  Het due diligence onderzoek dat onze accountants en corporate finance specialisten uitvoeren, is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Waardebepaling van je bedrijf

Er zijn meerdere redenen waarom je de waarde van je bedrijf wilt laten bepalen. Bijvoorbeeld in verband met een bedrijfsoverdracht of fusie of vanwege een uitkoopprocedure of (fiscale) herstructurering van de onderneming. Ook privésituaties kunnen een reden zijn voor een waardebepaling van je onderneming. Ons team van corporate finance adviseurs helpt je graag verder.

Benieuwd wat ons corporate finance team voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op
Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.