Waardebepaling van je bedrijf.

Een waardebepaling van je bedrijf biedt jou als ondernemer vele voordelen.

Het is voordelig om in een vroege fase een waardebepaling voor je bedrijf uit te laten voeren en deze periodiek te herhalen. Want zo kun je sturen op aspecten die positieve invloed hebben op de toekomstige vrije geldstromen en die helpen bij het managen van het risicoprofiel van je bedrijf. En dit draagt bij aan het optimaliseren van de waarde van jouw onderneming. Benieuwd wat jouw bedrijf waard is? Wij brengen het graag voor je in kaart.

Ryan Collier is specialist op het gebied van waardebepaling van je bedrijf. HLB Witlox Van den Boomen.

Ryan Collier

Adviseur Corporate Finance

Objectieve waardebepaling van je bedrijf.

Verkrijg inzicht in de sterktes en zwaktes van jouw onderneming in deze onzekere tijden.
We zijn gedreven om ondernemers te begeleiden in de cruciale stappen van fusie en overname.
Wat is een reële inschatting van de waarde van jouw bedrijf? Ons Corporate Finance team brengt het voor je in kaart.
Nu is het moment om na te denken over de toekomst van je bedrijf. Een waardebepaling helpt je op weg.
triangle dark triangle light
70%

is níet bewust bezig met een vroegtijdige waarde-optimalisatie.

Lees de blog

Laat de waarde van je bedrijf op tijd berekenen.

In de praktijk zien we vaak dat ondernemers een ander beeld hebben bij de waarde van hun bedrijf dan de werkelijkheid. Ingegeven door de wens het maximale voor hun onderneming te krijgen, bijvoorbeeld als voorbereiding op hun pensioen, schatten zij de bedrijfswaarde vaak (veel) te hoog in. En de werkelijke waarde ligt dus vaak lager. Wat jouw bedrijf precies waard is, is afhankelijk van de verwachtingen over het geld genererend vermogen van de onderneming en het risicoprofiel. Besteed je tijd en aandacht in het optimaliseren van deze componenten, dan kan dat een aanzienlijke waardevermeerdering opleveren. Ons advies: laat de waarde van je bedrijf niet pas bepalen als de overname al in zicht is, maar start hier ten minste één jaar vooraf al mee. Dan heb je nog alle ruimte om waarde verhogende maatregelen te nemen en kun je uiteindelijk een betere deal sluiten.

Zo bepalen we de waarde van jouw onderneming.

Bij het berekenen van de verkoopwaarde gaan we uit van bewezen rekenmodellen, die de value drivers, ofwel waarde toevoegende onderdelen binnen je onderneming analyseren. Onze ervaren corporate finance adviseurs kijken onder andere naar de intrinsieke waarde van je bedrijf en naar de netto winst. Uiteraard nemen we de huidige markt en vergelijking met andere bedrijven ook mee in de waardebepaling. 

triangle dark triangle light

Meer hulp nodig in corporate finance?

Op al deze gebieden helpen we je graag. Ontdek wat we voor je kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op als je meer informatie wilt.

Stel je vraag. Welke dan ook.

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.