Due diligence bij fusie en overname.

Due diligence kan onaangename verrassingen voorkomen. Het is dan ook van grote waarde bij het nemen van strategische beslissingen.

Wij zijn gespecialiseerd in due diligence-onderzoek. Zowel financiële, juridische, fiscale, HRM- en ook IT-risico’s brengen we voor jou in kaart; al deze specialismen hebben we in eigen huis. Een boekenonderzoek kan tot zeer waardevolle informatie leiden. Het kan onaangename verrassingen voorkomen, dan wel invloed hebben op het overnametraject. En is daardoor van grote waarde voor jou als ondernemer.

Madelon Gorisse adviseur corporate finance

Madelon Gorisse

Adviseur Corporate Finance

Due diligence onderzoek door gedreven corporate finance specialisten.

Krijg met boekenonderzoek inzicht in de onderneming.
Alle nodige specialisten onder één dak. One stop shop dus.

Ook IT-gerelateerde risico's brengen we voor je in kaart.

Vendor due diligence nodig als verkoper? Ook dat is mogelijk.
triangle dark triangle light

Blik op een overname gericht? Ontdek welk inzicht een due diligence onderzoek jou oplevert.

Neem contact met ons op

Finance accountant als specialist in boekenonderzoek.

In grote lijnen omvat een financiële due diligence het analyseren van cijfers en het in beeld brengen van mogelijke verplichtingen. Dit doen we met een multidisciplinair team van onder andere finance specialisten, accountants, fiscalisten en juristen.

  • Onze fiscalisten geven inzicht in loon- en omzetbelasting en de aangiften vennootschapsbelasting. Is alles tijdig en volledig afgedragen? Zijn er fiscale aandachtspunten?
  • Onze juristen brengen onder meer de juridische structuur, lopende verzekeringen en verplichtingen (zoals milieuvergunningen en ruimtelijke ordening) en het personeelsbestand in kaart, net eventuele geschillen en procedures met derden.
  • Ook op gebied van HRM lichten we zaken door, zoals de kracht/zwakte van het managementteam, pensioenrisico’s, de mate van personeelsverloop, mogelijke arbeidsconflicten en andere personele zaken.
  • IT-specialisten inventariseren bovendien de eventuele technische, organisatorische en juridische IT-gerelateerde risico’s. Het is een zéér belangrijk onderdeel van boekenonderzoek, gezien de impact en het belang van IT in organisaties.
Neem contact op met HLB Witlox Van den Boomen voor meer informatie over herstructurering van je bedrijf.

Hulp nodig?

Zoek een vestiging bij jou in de buurt en neem vrijblijvend contact op. Wij helpen je graag bij jouw due diligence onderzoek bij overname.

triangle dark triangle light

Meer hulp nodig in corporate finance?

Op al deze gebieden helpen we je graag. Ontdek wat we voor je kunnen betekenen en neem vrijblijvend contact op als je meer informatie wilt.

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Stel je vraag. Welke dan ook.