Succesvolle verkoop van jouw bedrijf 

De verkoop van een bedrijf is voor jou als ondernemer een ingrijpend besluit. Er spelen grote belangen en bovendien ook veel emoties. En dat terwijl een bedrijfsovername een zeer complex traject is. Onze overname-adviseurs van Witlox Van den Boomen begeleiden jou in het hele overnameproces. Waarbij we in dit geval uitsluitend bemiddelen voor jou als verkoper. 

Wel of geen bedrijfsopvolging? 

Wil je over niet al te lange tijd stoppen met werken, maar maak je je zorgen over opvolging? Of staat de volgende generatie juist al klaar? Wil je een onderdeel van jouw onderneming afstoten om je verder te kunnen specialiseren? De motieven voor een bedrijfsverkoop zijn divers, het einddoel is in hoofdlijnen gelijk: komen tot de beste deal en verkoopovereenkomst.  

Zorgvuldige bedrijfswaardering 

Onze overname-adviseurs zijn thuis in het mkb/mkb+. Op praktische wijze stellen we een stappenplan met jou op, gebaseerd op jouw wensen en doelen. We zorgen voor een objectieve bedrijfswaardering en stellen een reële vraagprijs vast. Zeker in geval van bedrijfsoverdracht binnen de familie is dit van grote waarde. Er speelt dan immers heel wat meer dan uitsluitend een zakelijk belang. HLB Witlox Van den Boomen borgt altijd de objectiviteit, met een juist gevoel voor verhoudingen.  

Je bent verzekerd van een juiste overdracht 

In geval van een externe overnamekandidaat identificeren we de potentiële koper(s). Is het een branchegenoot, een investeringsmaatschappij of anders? Wat betekent dit voor de toekomst van jouw bedrijf? Bij een positief oordeel onderhandelen we namens jou over de koopsom en voorwaarden. We adviseren je over de overnamestructuur, met aandacht voor fiscale gevolgen van de bedrijfsoverdracht. Kortom: we begeleiden je gedurende het hele proces. Zodat jij verzekerd bent van een vlekkeloze overdracht van jouw bedrijf.