Corporate finance: waar het gaat om jóuw ambities.

Corporate Finance bij HLB Witlox Van den Boomen: samen op weg om jouw ambities waar te maken. Met vertrouwelijkheid voorop en met oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. En toch steeds onverminderd scherp. Wat jouw doel ook is, onze corporate finance specialisten geleiden je in het hele overnameproces. 

Bart de Volder | HLB Witlox Van den Boomen

Bart de Volder

Partner Corporate Finance

Advisering in corporate finance vanuit een multidisciplinaire samenwerking.

Vertrouwelijkheid staat voorop, met oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. 
Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door ons portfolio.  

Ervaren adviseurs verbinden 
stille vraag en aanbod vanuit een waardevol netwerk in het MKB. 

Één vast aanspreekpunt en de zekerheid van een full serviceteam van specialisten. 
triangle dark triangle light
triangle dark triangle light
Wil je een bedrijf kopen? | HLB Witlox Van den Boomen

Wil je een bedrijf kopen?

Wat je motieven ook zijn voor het kopen van een bedrijf, een bedrijfsovername is een complex traject. Het vergt in alle opzichten veel van jou als ondernemer. Onze corporate finance experts begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in geval van aankoop uiteraard uitsluitend bemiddelen voor jou als koper.

Als je je bedrijf gaat verkopen | HLB Witlox Van den Boomen

Als je je bedrijf gaat verkopen.

De verkoop van een bedrijf is voor jou als ondernemer een ingrijpend besluit. Er spelen grote belangen en bovendien ook veel emoties. En dat terwijl een bedrijfsovername een zeer complex traject is. De corporate finance adviseurs van HLB Witlox Van den Boomen begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in dit geval uitsluitend bemiddelen voor jou als verkoper. 

Senior couple meeting financial adviser for investment

Bedrijfsopvolging: aan wie draag jij het over?

Ben je ondernemer en heb je een eigen bedrijf? Dan weet je dat het onderwerp 'bedrijfsopvolging' gevoelig kan liggen. Want aan wie jij draag je ziel en zaligheid over? En hoe weet je zeker dat dat de juiste partij is én dat je de beste deal krijgt voor jouw bedrijf? Wij begeleiden je vanaf het begin in dit belangrijke proces. Met als doel: jou een goed gevoel bezorgen over de opvolging van jouw bedrijf.

Bedrijfsovername: aan wie draag jij het over? | HLB Witlox Van den Boomen

Bedrijfsovername

Een bedrijfsovername moet zorgvuldig gebeuren. Als koper wil je weten dat je waar voor je geld krijgt, en als verkoper wil je de beste deal voor jouw onderneming. De corporate finance specialisten van HLB Witlox Van den Boomen staan, samen met onder andere hun juridische en fiscale collega's, klaar om je te ondersteunen in het overnametraject.

Begeleiding bij een bedrijfsfusie | HLB Witlox Van den Boomen

Begeleiding bij een bedrijfsfusie.

Ga je fuseren met een ander bedrijf? Dan komt er de komende tijd heel wat op je pad. Want een bedrijfsfusie brengt een hoop voorwaarden met zich mee. Aan welke fiscale gevolgen moet je denken? Wat betekent de fusie voor je medewerkers? In al deze en andere onderwerpen denken wij graag met  je mee. Zodat je over een tijdje van oprecht een geslaagde bedrijfsfusie kunt spreken.

Reorganisatie of herstructurering? Wij helpen je graag verder | HLB Witlox Van den Boomen

Reorganisatie of herstructurering.

Het zijn onzekere tijden. Misschien verkeert jouw bedrijf op dit moment in moeilijk vaarwater door de crisis die we wereldwijd kennen. Kun je je financiële verplichtingen niet meer nakomen? Een reorganisatie of herstructurering kan de oplossing zijn. We gaan graag met je op zoek naar wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is. En bereiden je van harte voor op een goede toekomst.

Matchmaking, als je de juiste partij zoekt | HLB Witlox Van den Boomen

Matchmaking, als je de juiste partij zoekt.

Ben je op zoek naar een sterke bedrijfsopvolging? Wil je een bedrijf kopen of juist verkopen? De nationale en internationale overnamemarkt is helaas verre van transparant. En dus kan het lastig zijn de juiste partij te vinden die past bij wat jij zoekt. Onze ervaren corporate finance specialisten zijn expert op het gebied van matchmaking en weten ‘stille’ vraag en aanbod te verbinden. We beschikken over een waardevol netwerk in het MKB, in Nederland en ver daarbuiten.

Due diligence ofwel boekenonderzoek | HLB Witlox Van den Boomen

Due diligence ofwel boekenonderzoek.

Een due diligence – ook wel boekenonderzoek genoemd – is een waardevol onderdeel in een fusie- of overnametraject. Het geeft jou als koper inzicht in de onderneming die je voor ogen hebt: is de verkoopprijs reëel, zijn activa correct gewaardeerd, hoe ziet de kostenstructuur eruit, wie is de uiteindelijk belanghebbende (ubo) en wat zijn mogelijke risico’s? Het due diligence onderzoek dat onze accountants en corporate finance specialisten uitvoeren, is gebaseerd op jarenlange ervaring.

Bedrijfsfinancieringen: het juiste geld voor jouw aankoop | HLB Witlox Van den Boomen

Waardebepaling van je bedrijf.

Er zijn meerdere redenen waarom je de waarde van je bedrijf wilt laten bepalen. Bijvoorbeeld in verband met een bedrijfsoverdracht of fusie of vanwege een uitkoopprocedure of (fiscale) herstructurering van de onderneming. Ook privésituaties kunnen een reden zijn voor een waardebepaling van je onderneming. Ons team van corporate finance adviseurs helpt je graag verder.

Bedrijfsfinancieringen: het juist geld voor jouw bedrijf | HLB Witlox Van den Boomen

Bedrijfsfinancieringen: het juiste geld voor jouw aankoop.

Plannen voor een overname? Heb je al inzicht in de financieringsmogelijkheden? De corporate finance specialisten van HLB Witlox Van den Boomen opereren actief in het (inter)nationale netwerk van de corporate finance ofwel bedrijfsfinancieringen, in het bijzonder in het speelveld van fusie en overname. Daar treffen wij kopers, verkopers en ook financiers. 

Gjalt Walda | 't Bourgondisch Hof | HLB Witlox Van den Boomen

“Ik zocht een team van corporate finance specialisten dat voor me klaar staat.”

Gjalt Walda

Eigenaar 't Bourgondisch Hof

Geholpen door Marcel van der Looij

Financieringsspecialist

Marcel van der Looij | HLB Witlox Van den Boomen

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Neem contact op met HLB Witlox Van den Boomen voor als je vragen over corporate finance.