Corporate Finance

true

Corporate finance

Corporate finance, voor een volledig advies bij de aan- en verkoop van bedrijven.

Met vertrouwelijkheid voorop en oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. En toch steeds onverminderd scherp. 

Advisering vanuit een multidisciplinaire samenwerking

Vertrouwelijkheid staat voorop, met oog voor de emoties waarmee ieder traject gepaard gaat. 
Innovatie en duurzaamheid lopen als een rode draad door ons portfolio.  

Ervaren matchers verbinden 
stille vraag en aanbod vanuit een waardevol netwerk in het MKB. 

Één vast aanspreekpunt en de zekerheid van een full serviceteam van specialisten. 
triangle dark triangle light

Onze corporate finance diensten

Ons corporate finance team is gespecialiseerd in advisering over en begeleiding bij de aan- en verkoop van ondernemingen.

triangle dark triangle light
iStock-1276633058

Begeleiding bij verkoop

De verkoop van een bedrijf is voor jou als ondernemer een ingrijpend besluit. Er spelen grote belangen en bovendien ook veel emoties. En dat terwijl een bedrijfsovername een zeer complex traject is. De overname-adviseurs van HLB Witlox Van den Boomen begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in dit geval uitsluitend bemiddelen voor jou als verkoper. 

Bemiddeling en begeleiding bij aankoop bedrijf

Wat je motieven ook zijn voor de aankoop van een onderneming, een bedrijfsovername is een complex traject. Het vergt in alle opzichten veel van jou als ondernemer. Onze overnameadviseurs begeleiden je in het hele overnameproces. Waarbij we in geval van aankoop uiteraard uitsluitend bemiddelen voor jou als koper.

Investment adviser giving a presentation to a friendly smiling young couple seated at her desk in the office

Bedrijfsfinanciering

Plannen voor een overname? Heb je al inzicht in de financieringsmogelijkheden? De financieringsspecialisten van HLB Witlox Van den Boomen opereren actief in het (inter)nationale netwerk van de corporate finance ofwel bedrijfsfinanciering, in het bijzonder in het speelveld van fusie en overname. Daar treffen wij kopers, verkopers en ook financiers. 

shutterstock_1918723319

Matchmaking

De nationale en internationale overnamemarkt is verre van transparant. Onze ervaren companymatchers weten ‘stille’ vraag en aanbod te verbinden. Geworteld in het zuiden van het land beschikken we over een waardevol netwerk in het mkb. Dat netwerk bestrijkt het hele land en reikt zelfs tot over onze landsgrenzen. 

shutterstock_1368244235

Due diligence

Een due diligence – ook wel boekenonderzoek genoemd – is een waardevol onderdeel van een fusie- of overnametraject. Het geeft de koper inzicht in de onderneming: is de verkoopprijs reëel, zijn activa correct gewaardeerd, hoe ziet de kostenstructuur eruit, wie is de uiteindelijk belanghebbende (ubo), wat zijn mogelijke risico’s? 

Bedrijfswaardering

De aanleiding voor een bedrijfswaardering (business valuation) kan uiteenlopen van een bedrijfsoverdracht of fusie tot een uitkoopprocedure of (fiscale) herstructurering van de onderneming. Ook privésituaties kunnen een reden zijn voor een waarderingsopdracht. Daarnaast kan een waardebepaling een belangrijke tool zijn om meer inzicht te krijgen. 

triangle dark triangle light
Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.