Belasting werknemers: waar moet je als werkgever op letten?

Belasting werknemers: als werkgever krijg je daar vanzelfsprekend mee te maken. Allereerst ben je wettelijk verplicht om loonbelasting af te dragen over al het loon van je medewerkers. De wetgever biedt echter ook ruimte voor uitzonderingen. We adviseren je graag over deze en alle andere vragen rond belasting en werknemers.

Wat kost personeel?

Personeel is jouw grootste investering. Misschien niet per se in geld, maar zeker in waarde. Want zonder technici, operators en andere mensen werkt een miljoenen kostende machine niet of niet naar behoren. De kosten van personeel bestaan naast het salaris en eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een auto van de zaak of een dertiende maand) ook uit ‘overige’ kosten. Een groot deel daarvan bestaat uit werknemersbelastingen die jij als werkgever moet afdragen. Hoe dat zit en hoe je ervoor zorgt dat kansen worden benut en je minder belasting afdraagt, leggen we je graag uit.

Roel Oosterveen - 1120px x 1210px

Roel Oosterveen

Belastingadviseur

Waarom belastingadvies door HLB Witlox Van den Boomen?

Belastingadvies inwinnen hoeft je niet alleen geld te kosten. Onze belastingadviseurs adviseren je over uitzonderingen op de loonbelasting. Ons advies kan je geld opleveren!

Onze adviseurs zorgen voor duidelijke communicatie. Fiscale wetgeving is al ingewikkeld genoeg. 

Buitenlandse werknemers? We werken nauw samen met onze collega’s wereldwijd en zijn daardoor altijd op de hoogte van buitenlandse wet- en regelgeving.

 

Belastingadvies staat nooit op zichzelf. Dankzij onze multidisciplinaire aanpak kijken we standaard verder en kunnen we je helpen bij álle ondernemersvragen en vragen met betrekking tot personeel. Zo hebben we ook HRM-specialisten in huis.

triangle dark triangle light

Loonbelasting werknemers.

Loonbelasting en sociale zekerheid kennen veel verschillende fiscale regels, die in de praktijk niet altijd juist worden toegepast. Dat kan forse naheffingen opleveren. Op zo’n onaangename verrassing zit je als ondernemer natuurlijk niet te wachten. Onze belastingadviseurs helpen dergelijke situaties te voorkomen en helpen je bij goed werkgeverschap, door te zorgen voor een correcte uitvoering van loonheffingskortingen. Loonheffingen zijn niet alleen een verplichting, maar bieden jou als werkgever ook kansen. Daar vertellen we je uiteraard graag meer over.

Besparen op belasting werknemers.

Als werkgever moet je flink wat werknemersbelastingen afdragen. Toch zijn er allerlei mogelijkheden om erop te besparen. Zo zijn er diverse vergoedingen vrijgesteld van belasting en ook zijn er subsidieregelingen. Hoe dat zit, leggen onze belastingadviseurs je graag uit.

Graag helpen we je met advies over belasting en werknemers.

De belastingadviseurs van HLB Witlox Van den Boomen beantwoorden je vragen, geven je een helder en strategisch advies en ontzorgen je door alles rond belasting en werknemers correct te regelen. 

Plan een gesprek in

Jolanda Smits - van Meijl

Senior manager Belastingadvies

Specialist Belasting Werknemers

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Vragen