Btw-advies

triangle dark triangle light

BTW advies

De btw-specialisten van HLB Witlox Van den Boomen adviseren ondernemers over de meest uiteenlopende vraagstukken omtrent de btw. Zoals vragen over voorbelasting, de kleineondernemersregeling (KOR), privégebruik van goederen, fiscale vertegenwoordiging buitenlandse ondernemers en het optimaliseren van de cashflow.

Cashflow optimalisatie

Het optimaliseren van de cashflow is mogelijk door te sturen met de btw. Onze btw-adviseurs analyseren welke mogelijkheden er voor jou zijn. Zo kun jij bijvoorbeeld jouw btw-afdracht uitstellen of omzetbelasting eerder terug ontvangen door het aangiftetijdvak te wijzigen. Ook kun je de cashflow van jouw onderneming beter managen door slim om te gaan met het tijdstip van facturering. Vanuit de fase waar jouw bedrijf zich in bevindt, helpen onze btw-adviseurs je bij het optimaliseren van jouw cashflow.

Fiscale vertegenwoordiging

Fiscale vertegenwoordiging kan heel aantrekkelijk zijn voor ondernemers zonder vestiging in Nederland die vanuit een niet-EU-land goederen of diensten importeren in Nederland. Met een fiscaal vertegenwoordiger kunnen zij betaling van de invoer-btw uitstellen naar de periodieke btw-aangifte. Onze btw-adviseurs kunnen onder voorwaarden via HLB Fiscal Rep als algemeen fiscaal btw-vertegenwoordiger optreden en jou ondersteunen bij de procedures, zoals het aanvragen van de vergunning en het stellen van zekerheden bij de Belastingdienst.

Voorbelasting

Het aftrekken van btw op kosten en investeringen is aan diverse regels gebonden en verlangt een zorgvuldige administratie. De btw-specialisten van HLB Witlox Van den Boomen bieden ondernemers praktische ondersteuning en een deskundig advies over onder meer investeringen in onroerend goed en btw-posities maar bijvoorbeeld ook bij vraagstukken omtrent subsidies en btw. Onze adviseurs adviseren je over de effecten van btw-vrijstellingen en vraagstukken omtrent de allocatie en herziening van voorbelasting en kunnen jou bijstaan bij het eventueel ontstaan van belastingplicht voor de btw.

Privégebruik

Btw-advies over regelingen omtrent privégebruik kan veel onduidelijkheden wegnemen. Veel ondernemers gebruiken een aantal zaken zowel zakelijk als ook privé. In beginsel is de btw op kosten met een privékarakter niet aftrekbaar. Onze btw-specialisten adviseren jou wat er in jouw situatie wel mogelijk is rond de aftrek van btw volgens het zogenaamde BUA (Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting).

triangle dark triangle light