shutterstock_439208002

true

Belastingadvies

Belastingadvies met een praktische aanpak.

Met jouw zakelijke doelstellingen als uitgangspunt en met oog voor privé bieden we je strategisch belastingadvies. Om al jouw ambities te kunnen realiseren.

Belastingadvies bij ieder zakelijk vraagstuk

Ervaren belastingadviseurs met oog voor de privésituatie van elke ondernemer. 
Gedegen belastingadvies om jou te ondersteunen in het noodzakelijkbesluitvormingsproces. 
Een optimale fiscale structuur realiseren, daar helpen we je bij. Zonder overige aspecten uit het oog te verliezen. 
Praktische aanpak op een gedegen inhoudelijke basis. Zo blijf je door de bomen het bos zien.
triangle dark triangle light

Onze diensten op het gebied van belastingadvies

Onze belastingadviseurs benaderen fiscale vraagstukken met een brede blik en schakelen, waar nodig, altijd met onze andere specialisten. 

triangle dark triangle light
shutterstock_1769702936-1

Btw-advies 

Btw-advies kan jou als ondernemer voordeel opleveren én duidelijkheid verschaffen in het vaak ingewikkelde fiscale recht. Onze btw-specialisten helpen je om jouw administratie efficiënt in te richten, verzorgen jouw btw-aangiften en adviseren je over alle btw-regelingen, internationale aspecten omtrent btw, de juiste tarieftoepassingen en vrijstellingen die voor je van toepassing kunnen zijn. Ook brengen we mogelijke risico’s en kansen in kaart, zodat je daar tijdig op kunt anticiperen en je jouw doelen kunt behalen. 

shutterstock_1040377084

Btw-aangifte (omzetbelasting) 

Omzetbelasting ofwel btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een indirecte belasting die wordt geheven over de verkoop van jouw producten en/of diensten. Jouw afnemers betalen de btw, maar de aangifte en afdracht zijn een periodieke verantwoordelijkheid van jou als ondernemer. De btw-specialisten van HLB Witlox Van den Boomen helpen je de administratie efficiënt in te richten, verzorgen de btw-aangifte en adviseren je over alle actuele btw-regelingen.

shutterstock_1702602871

Loonheffingen (loonbelasting)

Loonbelasting (lb) is de belasting die wordt geheven over het loon van medewerkers (salaris, vakantiegeld, 13e maand, loon in natura zoals auto van de zaak) en is onderdeel van de loonheffingen. Als werkgever draag je de loonbelasting maandelijks af. Onze belastingadviseurs helpen je met het verzorgen van de aangifte loonheffingen. Dit is loonbelasting inclusief de premies.

shutterstock_714279403

Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting (vpb) is de belasting die een lichaam (zoals een bv of nv) betaalt over de winst. Aangifte vennootschapsbelasting is verplicht voor iedere bv en nv; voor een eenmanszaak of vof is zakelijke aangifte onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting. Jaarlijks voert de overheid verschillende wijzigingen door op het gebied van de vennootschapsbelasting. Onze belastingspecialisten gaan voor je na of en welke gevolgen deze veranderingen hebben voor jouw zakelijke aangifte.

Family meeting real-estate agent to buy new home

Aangifte schenk- en erfbelasting 

Erf- en schenkbelasting is doorgaans vooral gerelateerd aan de privésituatie van jou als ondernemer. Wil je vermogen schenken aan je kind(eren) en/of een derde? Dan zijn er mogelijkheden om de schenkbelasting te voorkomen (bijvoorbeeld vrijstellingen, zoals BOR) of uit te stellen. Erf- en schenkbelasting is ook een complex vraagstuk wanneer je een onderneming erft of geschonken krijgt. Onze belastingadviseurs adviseren je over alle vraagstukken omtrent erf- en schenkbelasting.

shutterstock_585608537

Auto van de zaak 

Een auto van de zaak is nog altijd een populaire arbeidsvoorwaarde. Maar hoe kunnen jouw medewerkers en jij fiscaal voordelig rijden? Wat zijn de huidige regelingen, rondom bijvoorbeeld de bijtelling, motorvoertuigenbelasting en bpm? Daar helpen onze adviseurs je graag bij.  

 

shutterstock_209141875

Formeel recht en procesvoering

Door toename van verscherpte wetgeving met daaraan de diverse verbonden plichten en sancties, alsmede de intensivering van het gebruik door de fiscus van de bestaande bevoegdheden, is het formele belastingrecht steeds belangrijker geworden. Ook jij kunt te maken krijgen met een optreden van de belastingdienst waarbij jouw rechtspositie als belastingplichtige onder druk kan komen te staan. Op dat moment kunnen onze adviseurs met specialisatie Formeel Recht & Procesvoering jou deskundige bijstand verlenen.  Jouw specifieke persoonlijke en financiële belangen staan daarbij voor ons op de eerste plaats.

shutterstock_1568833642

Fiscaal compliant

Compliance begint met tijdig en correct belastingaangifte doen, maar fiscale compliance omvat meer. Het doel is om fiscaal ‘in control’ te zijn en in het organisatiebeleid, de bedrijfsvoering en -processen structureel aandacht te hebben voor fiscaliteit. Ons compliance advies maakt deel uit van onze totale strategische fiscale advisering, zoals deze is ingebed in de full service dienstverlening van HLB Witlox Van den Boomen. We helpen jou om kansen te benutten en jouw zakelijke en persoonlijke ambities te realiseren.

 

triangle dark triangle light
Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.