Belastingadvies is bij íeder zakelijk vraagstuk van belang.

Of je nu investeert in innovatie of verduurzaming, er plannen zijn voor een fusie of bedrijfsovername of je vragen hebt over personeel en werkkosten: een goed belastingadvies is een must om optimaal te kunnen ondernemen. Als belastingadviseurs helpen wij je om fiscaal volledig ‘in control’ te zijn. Daarbij hebben we vanzelfsprekend ook oog voor privé. We helpen je graag met een compleet en betrouwbaar advies, zodat jij je kunt focussen op je bedrijf. En dat klinkt vast wél als muziek in de oren.

Roel Oosterveen | Belastingadviseur

Roel Oosterveen

Belastingadviseur

Strategisch fiscaal advies én hulp bij al je vragen over belastingen.

Ervaren fiscalisten bieden een full-service dienstverlening. Van strategisch belastingadvies tot een efficiënte administratie en correcte belastingaangiften.
We helpen bij het verlagen van de belastingdruk en het optimaliseren van de cashflow. Zodat je netto het meest te besteden hebt.
Fiscale regelingen kunnen je financieel voordeel opleveren.

Het doel is fiscaal in control en compliant te zijn. Zodat jij kunt focussen op het realiseren van je ambities.

triangle dark triangle light

Zo helpen we je met jouw vraagstukken rond belastingen.

Het Nederlandse belastingstelsel en het fiscaal recht zijn behoorlijk complex. En internationaal gelden weer andere regels. Ons team van belastingspecialisten adviseert je over en ondersteunt je bij alle fiscale vraagstukken en regelgeving.

triangle dark triangle light
Fiscaal advies - HLB Witlox van den Boomen

Fiscaal advies.

Fiscaal advies speelt een belangrijke rol bij iedere zakelijke beslissing die je als ondernemer neemt. Onze belastingadviseurs helpen je bij alle fiscale vraagstukken. Daarbij hebben we ook nadrukkelijk oog voor de mogelijkheden die regelingen en fiscale faciliteiten bieden. Bijvoorbeeld om innovatie en verduurzaming mogelijk te versnellen, zoals de innovatieregelingen WBSO en de innovatiebox, en de aftrekfaciliteiten voor energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen EIA, MIA en VAMIL. Met een up-to-date fiscaal advies helpen we je bij het maken van strategische keuzes voor je onderneming.

Personeel en belasting HLB Witlox van den Boomen

Personeel en belasting.

De werkkostenregeling, sociale verzekeringen, medewerkers die over de grens werken, loonbelasting en pensioen: al dit soort onderwerpen kunnen jou als werkgever behoorlijk wat vragen opleveren. Wij helpen je graag met een duidelijk advies en denken daarbij natuurlijk vooral in kansen. Zo adviseren onze belastingadviseurs je over de mogelijkheden die loonheffing kan bieden, de nieuwe fiscale mogelijkheden van een pensioenregeling, de ruimte die je de werkkostenregeling (WKR) biedt en wat er komt kijken bij een auto van de zaak voor jouw medewerkers. Kortom: leg al je vragen over personeel en belasting gerust aan ons voor.

BTW-advies HLB Witlox van den Boomen

Btw-advies.

Een goed btw-advies is voor elk bedrijf van waarde, misschien wel meer dan je denkt. De regelgeving rond btw is namelijk behoorlijk ingewikkeld en in praktijk worden kansen daardoor niet altijd goed benut. Onze btw-specialisten adviseren je hoe je de cashflow kunt optimaliseren door te sturen met de btw. Uiteraard verzorgen we btw-aangiften en adviseren we over alle btw-regelingen en vrijstellingen die van toepassing kunnen zijn. Zo zorgen we ervoor dat btw-verplichtingen ook kansen opleveren voor jouw bedrijf.

Formeel recht - HLB Witlox van den Boomen

Formeel recht.

Belastingaangifte doen is voor nagenoeg iedere ondernemer niet de leukste klus. Wij helpen je met alle vormen van belastingaangifte. Is er discussie met de Belastingdienst? Dan voeren wij het gesprek en dienen we zo nodig bezwaar in of tekenen we beroep aan. Om goed te plannen, risico’s te voorkomen en kansen te signaleren, kan een Tax Control Framework (TCF) van grote toegevoegde waarde voor je onderneming zijn. Onze specialisten vertellen er meer over en helpen je met het ontwikkelen en implementeren van een TCF.

 

Internationaal ondernemen - HLB Witlox van den Boomen

Internationaal ondernemen.

Ben je internationaal actief, dan krijg je vanzelfsprekend te maken met internationale fiscaliteit. Dankzij ons wereldwijde netwerk met kantoren in 160 landen kunnen onze fiscaal specialisten in samenspraak met onze buitenlandse collega's adviseren over lokale wet- en regelgeving. Ook adviseren we je graag over het structureren van internationale activiteiten en helpen we met transfer pricing-documentatie. Dat voorkomt risico’s en kan binnen de geldende regels zelfs een flinke belastingbesparing opleveren. Met een compleet internationaal belastingadvies helpen we je dus ook buiten onze landsgrenzen.

Estate planning - HLB Witlox van den Boomen

Estate planning.

Fiscaal ‘in control’ zijn: dat wil je als ondernemer natuurlijk ook in privé. Voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, zonder te veel belasting te betalen. Vanuit een breed perspectief begeleiden onze estate planners je bij fiscale en alle andere vraagstukken die zich in de ‘Family Wealth-praktijk’ voordoen. Dankzij een strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen bieden we een full service dienstverlening: van fiscalisten, estate planners, juristen, advocaten en accountants tot zelfs de notaris onder één dak.

Overname en herstructurering - HLB Witlox van den Boomen

Overname en herstructurering.

Een bedrijfsovername of herstructurering is een complex traject. Er komen veel financiële, juridische, personele en ook fiscale vraagstukken op je af. Onze specialisten begeleiden je in het hele proces, waarbij we met een multidisciplinair team samenwerken.

Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.