Belastingadvies

Belastingadvies helpt je kansen te benutten.

Met strategisch belastingadvies over én praktische ondersteuning bij alle fiscale vraagstukken zorgen wij ervoor dat je fiscaal ‘in control’ bent en blijft. Zowel zakelijk als in privé. Dat voorkomt dat onaangename verrassingen. Bovendien kan een goed fiscaal advies je ook kansen opleveren. Kansen die je natuurlijk wilt benutten. Onze specialisten helpen en ontzorgen je graag.

Belastingadvies is bij íeder zakelijk vraagstuk van belang.

Fiscaal advies is voor veel ondernemers niet het favoriete gespreksonderwerp. Toch komt fiscaliteit aan de orde bij elke zakelijke beslissing die je neemt. Of je nu investeert in innovatie of verduurzaming, er plannen zijn voor een fusie of bedrijfsovername of je vragen hebt over personeel en werkkosten: een goed belastingadvies is een must om optimaal te kunnen ondernemen. En ook privé wil je je zaken natuurlijk goed geregeld hebben. Als belastingadviseurs helpen wij je om fiscaal volledig ‘in control’ te zijn, zowel zakelijk als privé. We zorgen dat fiscaliteit structureel op de agenda staat en ontzorgen je met een full-service dienstverlening, waarbij we alle disciplines in eigen huis hebben. Van belastingadviseurs, juristen en estate planners tot zelfs een notariaat, dankzij onze strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen. Dankzij onze brede ondersteuning kun jij je focussen op je bedrijf. En dat klinkt vast wél als muziek in de oren.

Roel Oosterveen | Belastingadviseur

Roel Oosterveen

Belastingadviseur

Strategisch fiscaal advies én hulp bij al je vragen over belastingen.

Ervaren fiscalisten bieden een full-service dienstverlening. Van strategisch belastingadvies tot een efficiënte administratie en correcte belastingaangiften.
We helpen bij het verlagen van de belastingdruk en het optimaliseren van de cashflow. Zodat je netto het meest te besteden hebt.
Fiscale regelingen kunnen je financieel voordeel opleveren.

Het doel is fiscaal in control en compliant te zijn. Zodat jij kunt focussen op het realiseren van je ambities.

triangle dark triangle light

Zo helpen we je met jouw vraagstukken rond belastingen.

Het Nederlandse belastingstelsel en het fiscaal recht zijn behoorlijk complex. En internationaal gelden weer andere regels. Ons team van belastingspecialisten adviseert je over en ondersteunt je bij alle fiscale vraagstukken en regelgeving.

triangle dark triangle light
Belastingadvies private client services

Private Client Services (vermogensstructurering).

Fiscaal ‘in control’ zijn: dat wil je als ondernemer natuurlijk ook in privé. Voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, zonder te veel belasting te betalen. Vanuit een breed perspectief begeleidt ons team van specialisten je bij fiscale en financiële vraagstukken. We adviseren je bij het opstellen van een financiële planning en adviseren je over de vragen die kunnen voordoen. Van de aankoop van een tweede woning tot schenken, erven, vermogensoverdracht, bedrijfsopvolging en meer. Dankzij een strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen bieden we je daarbij een full-service dienstverlening: van fiscalisten, estate planners, juristen, advocaten en accountants tot zelfs de notaris onder één dak.

Belastingadvies eigen bedrijf.

Belastingadvies voor je eigen bedrijf speelt een belangrijke rol bij iedere zakelijke beslissing die je als ondernemer neemt. Onze belastingadviseurs helpen je bij alle fiscale vraagstukken die zich in je bedrijf kunnen voordoen. Van belasting en personeel en btw-advies tot het verzorgen van alle zakelijke belastingaangiften. Daarbij hebben we ook nadrukkelijk oog voor de mogelijkheden die regelingen en fiscale faciliteiten bieden. Bijvoorbeeld om innovatie en verduurzaming mogelijk te versnellen, zoals de innovatieregeling WBSO en de innovatiebox. Met een up-to-date belastingadvies helpen we je bij het maken van strategische keuzes voor je onderneming.

Personeel en belasting HLB Witlox van den Boomen

Belasting werknemers.

Werknemers en belasting, dat kan jou als werkgever behoorlijk wat vragen opleveren. De werkkostenregeling, sociale verzekeringen, werknemers die over de grens werken, loonbelasting en pensioen: bij al dit soort onderwerpen helpen we je graag met een duidelijk advies. Natuurlijk denken we daarbij vooral in kansen. Zo adviseren onze belastingadviseurs je over de mogelijkheden die loonheffing kan bieden, de nieuwe fiscale mogelijkheden van een pensioenregeling, de ruimte die je de werkkostenregeling (WKR) biedt en wat er komt kijken bij een auto van de zaak voor jouw werknemers. Kortom: leg al je vragen over personeel en belasting aan ons voor.

BTW-advies HLB Witlox van den Boomen

Btw-advies.

BTW-advies is voor elk bedrijf van waarde, misschien wel meer dan je denkt. De regelgeving rond btw is namelijk behoorlijk ingewikkeld en in praktijk worden kansen daardoor niet altijd goed benut. Onze btw-specialisten adviseren je hoe je de cashflow kunt optimaliseren door te sturen met de btw en lichten toe hoe het zit met btw en privégebruik, vastgoed en belasting en meer. Uiteraard verzorgen we btw-aangiften en adviseren we over alle btw-regelingen en vrijstellingen die van toepassing kunnen zijn. Zo zorgen we ervoor dat btw-verplichtingen ook kansen opleveren voor jouw bedrijf.

Formeel recht - HLB Witlox van den Boomen

Belastingaangifte advies.

Belastingaangifte doen is voor nagenoeg iedere ondernemer niet de leukste klus. Wij helpen je met alle vormen van belastingaangifte. Is er discussie met de Belastingdienst? Dan voeren wij het gesprek en dienen we zo nodig bezwaar in of tekenen we beroep aan. Om goed te plannen, risico’s te voorkomen en kansen te signaleren, kan een Tax Control Framework (TCF) van grote toegevoegde waarde voor je onderneming zijn. Onze specialisten vertellen er meer over en helpen je met het ontwikkelen en implementeren van een TCF.

Internationaal ondernemen - HLB Witlox van den Boomen

Internationaal belastingadvies.

Is je bedrijf internationaal actief, dan krijg je vanzelfsprekend te maken met internationale fiscaliteit. Dankzij ons wereldwijde netwerk met kantoren in 160 landen zijn onze fiscaal specialisten altijd op de hoogte van lokale wet- en regelgeving. Graag adviseren we je over het structureren van internationale activiteiten en helpen we je met transfer pricing-documentatie. Dat voorkomt risico’s en kan binnen de geldende regels zelfs een flinke belastingbesparing opleveren. Met een compleet internationaal belastingadvies helpen we je dus ook buiten onze landsgrenzen.

Estate planning - HLB Witlox van den Boomen

Estate planning.

Fiscaal ‘in control’ zijn: dat wil je als ondernemer natuurlijk ook in privé. Voldoen aan alle wettelijke verplichtingen, zonder te veel belasting te betalen. Vanuit een breed perspectief begeleiden onze estate planners je bij fiscale en alle andere vraagstukken die zich in de ‘Family Wealth-praktijk’ voordoen. Dankzij een strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen bieden we een full service dienstverlening: van fiscalisten, estate planners, juristen, advocaten en accountants tot zelfs de notaris onder één dak.

Overname en herstructurering - HLB Witlox van den Boomen

Overname en herstructurering.

Een bedrijfsovername of herstructurering is een complex traject. Er komen veel financiële, juridische, personele en ook fiscale vraagstukken op je af. Onze specialisten begeleiden je in het hele proces, waarbij we met een multidisciplinair team samenwerken.

Fiscaal advies - HLB Witlox van den Boomen

Fiscaal advies.

Fiscaal advies speelt een belangrijke rol bij iedere zakelijke beslissing die je als ondernemer neemt. Onze belastingadviseurs helpen je bij alle vraagstukken. Daarbij hebben we ook nadrukkelijk oog voor de mogelijkheden die regelingen en fiscale faciliteiten bieden. Bijvoorbeeld om innovatie en verduurzaming mogelijk te versnellen, zoals de innovatieregelingen WBSO en de innovatiebox, en de aftrekfaciliteiten voor energiezuinige en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen EIA, MIA en VAMIL. Met een up-to-date fiscaal advies helpen we je bij het maken van strategische keuzes voor je onderneming.

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar. 

Placeholder banner