Bedrijfsadvies

Persoonlijk bedrijfsadvies met het oog op de toekomst.

Wil je graag bedrijfsadvies over te maken keuzes binnen jouw onderneming? Wij koppelen je aan een persoonlijke bedrijfsadviseur met kennis van jouw branche. Hij of zij weet in welke levensfase jij en je bedrijf zich bevinden en voorziet je van actiegerichte adviezen. Ook kijken we graag periodiek mee of je nog steeds op koers ligt voor het behalen van jouw doelen. Je maakt hierdoor eenvoudiger keuzes en stuurt direct bij wanneer dat nodig is.

Axel van Schendel-1

Axel van Schendel

Partner & Bedrijfsadviseur

Bedrijfsadvies met oog voor de toekomst van jouw bedrijf.

Een multidisciplinair team van bedrijfsadviseurs met volledige toewijding aan jou en je organisatie. 
Dankzij data science vormen  je cijfers vooral de basis van bedrijfsadvies voor de toekomst.
Oog voor alle facetten van ondernemen, zowel je zakelijke als je privé-uitdagingen komen aan bod. 
MKB bedrijfsadvies vanuit gedegen onderzoek naar waar voor jouw bedrijf de kansen en risico's liggen. 
triangle dark triangle light

Ons bedrijfsadvies.

Wij zijn niet zomaar bedrijfsadviseurs. Wij zijn gespecialiseerd in advisering over alle facetten van het ondernemen. In verschillende sectoren en vanuit een brede kijk.  

triangle dark triangle light
Adequaat en ondernemend MKB bedrijfsadvies – HLB Witlox van den Boomen

Adequaat en ondernemend MKB bedrijfsadvies.

In welke fase jij je als ondernemer ook bevindt, onze specialisten staan je terzijde bij al jouw financiële vraagstukken. Daarbij hebben we oog voor alle facetten van je bedrijf en je persoonlijke doelen en ambities. Als financiële sparringpartner kennen wij je wensen. Organisatieproblemen, managementvraagstukken, fiscale problematiek, de start van een nieuw bedrijf in binnen- of buitenland of de overdracht van je onderneming: als ondernemer heb je voortdurend te maken met kansen en uitdagingen. Of het nu gaat om herstructurering of reorganisatie van jouw onderneming of om bijvoorbeeld financiële planning: HLB Witlox Van den Boomen heeft alle expertise in huis om jou als ondernemer van een gedegen financieel bedrijfsadvies te voorzien. 

Financieel bedrijfsadviseur

Financieel Bedrijfsadvies.

Heb jij momenteel voldoende inzicht in de financiële situatie van jouw bedrijf? Wil je bijvoorbeeld groeien, maar weet je niet hoe je de financiering moet aanpakken? Wij helpen je graag op weg met een financieel bedrijfsadvies met oog voor jouw situatie en wensen.

optimalisatie ondernemingsstructuur

Bedrijfsstrategisch advies.

Met de juiste bedrijfsstrategie borg je de continuïteit van jouw onderneming. Het is zaak dat je tijdig achterhaalt waar de toegevoegde waarde van het bedrijf zit en op basis daarvan vooruitkijkt. Onze bedrijfsadviseurs voor het MKB verkennen welke instrumenten er nodig zijn om de continuïteit van jouw bedrijf op dit onderdeel te borgen. We brengen de kansen en risico's in kaart, helpen je bij het opzetten van een strategisch plan en zorgen ervoor dat je inzicht hebt in de juiste managementinformatie om op tijd bij te kunnen sturen. 

Vergaand inzicht in bedrijfsrisicos

Breng arbeidsrisico's in kaart door risico inventarisatie en evaluatie.

Ondernemen is risico's lopen. Dat weet iedereen, maar je wil wel graag inzichtelijk hebben wat deze bedrijfsrisico's zijn en welke impact ze kunnen hebben op jouw bedrijf en bedrijfsvoering. We bieden je door middel van een bedrijfsrisico inventarisatie inzicht in de mogelijke risico's en adviseren je vervolgens over de mogelijke opties. Als ondernemer neem je vervolgens zelf een afgewogen beslissing.

informatie en data-analyse

Informatie en data-analyse.

Bij HLB Witlox Van den Boomen vormt jouw financiële data de basis voor je eigen op maat gemaakte dashboard met realtime sturingsinformatie. Onze controller kijkt wanneer nodig periodiek met je mee bij de totstandkoming van deze informatie. Samen met je bedrijfsadviseur bewaakt hij of je nog steeds op koers ligt voor het behalen van je doelen. Keuzes maken wordt hierdoor eenvoudiger en je stuurt direct bij wanneer dat nodig is.

Personeel advies

Advies over aantrekken en behoud van personeel.

Ondernemen is teamsport, ook bij jou. Medewerkers vormen een cruciale schakel in jouw onderneming. Dat vraagt dus om de juiste mensen die je ook weet te behouden. Medewerkers met een unieke mix van talenten en ervaring zijn bepalend voor je continuïteit. Onze bedrijfsadviseur verkent welke instrumenten er nodig zijn om de continuïteit van jouw bedrijf op dit onderdeel te borgen.

Innovatieadvies

Bewaak je continuïteit met ons innovatieadvies.

Tijdig innoveren is doorslaggevend voor de continuïteit van jouw organisatie. Wij zien R&D daarom als een van de belangrijkste drivers van bestaansrecht. Als bedrijfsadvieskantoor vragen wij actief naar jouw ambities op het gebied van innovatie. We ondersteunen je daarnaast bij het doorrekenen van investeringen en wijzen je op subsidies, fiscale investeringsfaciliteiten en mogelijke juridische valkuilen.

liquiditeitsprognose bij liquiditeitskrapte

Advies voor internationaal ondernemen.

Wens je jouw activiteiten uit te breiden naar het buitenland of zit je daar al? Vanzelfsprekend adviseren we je ook over de landsgrenzen heen. Om je ook buiten Nederland optimaal te kunnen adviseren, hebben wij het uitstekende internationale netwerk van HLB International tot onze beschikking.

advies voor internationaal ondernemen

Breid je onderneming uit met een bedrijfsovername.

Tijdens de levenscyclus van je onderneming ontstaan er verschillende mogelijkheden om je bedrijf uit te breiden door middel van overnames. Deze kansen kunnen een aanzienlijke impact hebben op jouw bedrijf en verdienen een zorgvuldige afweging. Ons team van in fusie en overname gespecialiseerde bedrijfsadviseurs geven je gedetailleerd inzicht in de geboden kans, inclusief een inschatting van zowel de potentiële risico's als voordelen. Afgezien van advies over en een beoordeling van de zakelijke kansen, heeft ons corporate finance-team alle vaardigheden, ervaring en kennis in huis om je door het hele proces te begeleiden.

subisidieaanvraag en subsidie advies

Vraag succesvoller subsidie aan dankzij ons advies.

Wanneer je dat wenst, voeren we graag een subsidiescan uit. Zo geven we je een beeld van de mogelijke subsidies waarvoor je in aanmerking komt. Kom je in aanmerking voor een overheidssubsidie? Dan moet er een aanvraag komen. Hoe ziet deze aanvraag eruit? Wanneer moet hij uiterlijk zijn ingediend zijn en waar moet je op letten? Wij begeleiden je in het proces en zorgen met ons advies voor een optimale slagingskans van jouw subsidieaanvraag.

triangle dark triangle light
Placeholder banner

Stel je vraag.
Welke dan ook.

Zit je met een ondernemersvraag? Heb je een specifieke opdracht of wil je gewoon even sparren? Wij staan voor je klaar.